Dzisiaj jest: Piątek, 21.09.2018 Imieniny: Hipolita i Mateusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5811

Dieta Magdaleny Stużyńskiej


14.12.2008
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Dieta Magdaleny Stużyńskiej


Założenia - dieta Dieta Magdaleny Stużyńskiej:
   Dostałam od koleżanki przepis na dietę księżycową. Spojrzałam i... schowałam do szuflady. Przypomniałam sobie o nim po latach, gdy zdarzyło mi się przybrać na wadze. Postanowiłam wypróbować tę dietę. Rezultaty były zaskakujące - bez wielkiego wysiłku schudłam 5 kilogramów. Podpowiadam: tę dietę najlepiej zacząć na urlopie, bo początkowo trochę osłabia organizm. Księżyc wywiera wpływ na wzrost roślin, obfitość plonów, płodność zwierząt, cykl miesięczny kobiet. Dzięki niemu schudniesz, nawet jeśli jesteś odporna na wszelkie diety.


Wystartuj 4 dni przed pełnią
- Każdy dzień zacznij od 1/2 l wody mineralnej, a potem aż do południa jedz tylko owoce, w dowolnej ilości.


Pierwszego dnia - świeżego ananasa,
drugiego - arbuza lub melona,
trzeciego - truskawki i suszone śliwki,
a czwartego - winogrona.
Oczyścisz organizm z toksyn i przygotujesz do właściwego odchudzania. Od południa możesz już jeść wszystko, co lubisz, ale licz kalorie, nie wolno Ci przekroczyć 1000!

- W dniu pełni zacznij właściwe odchudzanie. Będzie trwało dwa tygodnie, aż do nowiu. Pod wpływem ubywającego Księżyca łatwo pozbędziesz się nadwagi. Nadal licz kalorie, nie przekraczaj 1000.

- Teraz następne dwa tygodnie diety - od nowiu do pełni. Będziesz miała apetyt i chudła wolniej, dodaj więc do poprzednich kalorii jeszcze 200 - nie przekraczaj jednak 1200. Na pewno nie utyjesz i utrwalisz efekty diety.

Twoje księżycowe menu - propozycje
- Od pełni jedz na śniadania
- Pełnoziarniste pieczywo, chudy twarożek, płatki kukurydziane z odtłuszczonym mlekiem czy jogurtem, pij kawę i herbatę bez cukru.
- Na obiad i kolację proponujemy
- Filet z dorsza duszony lub gotowany na parze, rybę pieczoną w folii (na przykład pstrąga), pieczoną pierś indyka bez skórki, klopsiki z drobiu lub cielęciny gotowane na parze, zapiekankę warzywną, omlet, faszerowane warzywa, zupę jarzynową, sałatki, surówki, sezonowe warzywa, fasolkę szparagową, zupę z brokułów z ziołami, zupę krem z cukinii.

Unikaj - soli, słodyczy, alkoholu - oprócz czerwonego wytrawnego wina, limit to dwie lampki tygodniowo dla lepszego trawienia.

Dozwolone - wszystko inne, ale skrupulatnie licz kalorie.






Oceń artykuł:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE