
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850
POPULARNE ARTYKUŁY
12 przepisów na wigilijne potrawy - nowoczesne inspiracje na Święta
Kaki (persymona, hurma) - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki
Jak długo można przechowywać produkty w zamrażarce?
Prawidłowa waga do wzrostu
Ziemniaki - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki
Kasza gryczana - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki
Przewodnik po serach żółtych
Sumak - egzotyczna przyprawa o wspaniałych właściwościach zdrowotnych
POPULARNE PRZEPISY
Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i...Łosoś w galarecie
Do garnka wlej 2 litry wody, włóż włoszczyznę, listek laurowy i ziele...Zupa krewetkowa
Zagotuj mleko kokosowe i dodaj słodką paprykę, posiekane drobno...Makaron ze szpinakiem i serkiem topionym
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź na cedzaku. Na rozgrzany...Domowe burgery z mięsa mielonego
Mięso przełóż do miski. Dodaj pokrojone w kostkę białą cebulę i jeden...Makowiec japoński
Mak sparz, odcedź, wystudź i zmiel trzykrotnie. Masło utrzyj z cukrem...Placek orzechowy w cieście francuskim
Ciasto: Z podanych składników zagnieć ciasto francuskie i podziel je na...Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i boczkiem
Ziemniaki umyj, osusz, obierz i pokrój w plastry. Gotuj w osolonym...
CZY WIESZ, ŻE
Na maśle nie można smażyć (chyba, że jest to masło klarowane). Nadaje się tylko do bardzo szybkiej obróbki, np. do przyrządzania jajecznicy, gdyż wtedy nie rozgrzewa się za bardzo, co ogranicza powstawanie substancji rakotwórczych. Inne produkty, takie jak: mięso, warzywa czy grzyby należy smażyć na oliwie z oliwek lub oleju rzepakowym, które nie rozkładają się w wysokich temperaturach i nie przypalają się przez dłuższy czas.
OSTATNIO NA FORUM
13 kg mniej jest możliwe! »AnnaM2 Chciałam podzielić się z wami mogą historią. Może kogoś zainspiruje do...
Gdzie na wakacje w Polsce »kacperremk Fajnym miejscem na wakacje jest oczywiście dawna stolica Polski -...
LOSOWA DIETA
Dieta dla kobiet w ciążyZałożenia - dieta dla kobiet w ciąży: Właściwe odżywianie podczas ciąży jest ważne, ale nie może być źródłem stresu. Jedzenie powinno być przyjemnością. Wtedy organizm lepiej wszystko trawi i przyswaja. W pierwszej połowie ciąży gdy zorientujesz się, że jesteś w ciąży, powinnaś przyjrzeć się swojej diecie. Najlepiej notuj... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła