Twój jadłospis nie wygląda źle, jednak Twoja waga nie spada, w związku z tym wśród winnych szukałabym ewentualnie uczulujących lektyn pokarmowych, które mogą wpływać na taki stan rzeczy, proponuję więc jako sprawcę nieszczęścia
całkowicie wyeliminować z jadłospisu gluten, a więc wszystkie produkty pochodzące od pszenicy, żyta, jęczmienia i owsa na wszelki wypadek (a więc chleb, makaron, musli, produkty z mąką), ponadto na jakiś czas eliminację z diety ziemniaków, kukurydzy, strączkowcyh. Dieta powinna być skuteczna raczej na pewno jesli posiadasz grupę krwi 0. Teoria eliminacji lektyn insulinoopornych zakłada, że większość przedstawicieli grupy krwi 0 może pozbyć się nadwagi łatwo i szybko eliminując z diety pokarmy zwiększające oporność na insulinę, lektyny działają na receptory komórek tkanki tłuszczowej u osób z grupą krwi 0 podobnie jak insulina występująca w pszenicy, kukurydzy, ziemniakach i niektórych odmianach fasoli. Wiążąc się z tymi receptorami cząsteczki lektyn powodują wysyłanie do komórek tłuszczowych sygnału do zaprzestania spalania tłuszczu i do gromadzenia nadmiaru kalorii w formie tłuszczu. a zatem spożywając duże ilości lektyn insulinopodobnych w diecie nieprawidłowej z punktu widzenia grupy krwi, zwiększamy objętość tkanek tłuszczowych, zmniejszając jednocześnie masę tkanek aktywnych
Poczytaj sobie więcej o dietach dla poszczególnych grup krwi:
www.odzywianie.info.pl/diety-i-odchudzanie/diety-dla-grup-krwiZ innych ważnych spraw, jedz co najmniej 5 posiłków dziennie, ale nigdy na siłę, ani też żelazne godziny spożywania posiłków, jedz kiedy Ci się chce. Nie pij w trakcie posiłków, napóźniej 15 minut przed posiłkiem, najwcześniej 2 godziny po posiłku, unikaj produktów z dodatkiem cukru, żadnych kupnych soków i napojów, żuj dokłądnie pokarm i nasączaj go śliną, jedz sztućcami, nie spiesz się. Wybieraj kasze ale nie jęczmienną (ma gluten) tylko gryczaną i jaglaną, ryż tylko brązowy.
Jeszcze jedna sprawa. Tłuszcz na wagę szkodzi mniej niż węglowodany.
Dodam jeszcze, że astma może pochodzić właśnie od zapoczatkowania dostarczenia we wczesnym wieku produktów zawierających lektyny, reakcji krzyżowych z innymi czynnikami np. antybiotykami, rozrostu candidi jak i /lub zatoksycznienia organizmu