Dzisiaj jest: Środa, 13.11.2019 Imieniny: Stanisława i Mikołaja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Forum dyskusyjne


powrót
Wszystkie posty użytkownika Ania7
Ania7




Dołączyła: 16.10.2010
Posty: 18

Bartku! Używam ksylitolu i jestem zadowolona. Życzę Ci dużo sił!!
» przejdź do wątku

Ania7




Dołączyła: 16.10.2010
Posty: 18

Używam ksylitolu do pieczenia. Nie ma chyba specjalnej wersji do wypieków. Używam sypkiego ksylitolu. Jak będziesz piec to pamiętaj, tylko ksylitol nie nadaje się do ciast drożdżowych, bo jest grzybobójczy :) Powodzenia! :)
» przejdź do wątku

Ania7




Dołączyła: 16.10.2010
Posty: 18

Dzięki! :) Spróbuję! :)
» przejdź do wątku

Ania7




Dołączyła: 16.10.2010
Posty: 18

Bardzo ciekawy artykuł. Dziękuję za podzielenie się nim:)
» przejdź do wątku

Ania7




Dołączyła: 16.10.2010
Posty: 18

Czy możliwe jest nauczenie się zawodu na krótkim kursie?
» przejdź do wątku

Ania7




Dołączyła: 16.10.2010
Posty: 18

Powiem tak. Przez kilka miesięcy brałam tran i ani mi nie pomógł, ani nie zaszkodził.:)
» przejdź do wątku

Ania7




Dołączyła: 16.10.2010
Posty: 18

Jeśli chodzi jeszcze o rezygnację... To koniecznie zrezygnuj ze słodkich, gazowanych napojów (cola, pepsi, fanta itd...).
Warto zastąpić słodycze owocami - jabłuszka zamiast batonów i chipsów.
Co chcesz robić sam? Surówki? To nietrudne i świetnie wypełnia żołądek...
» przejdź do wątku

Ania7




Dołączyła: 16.10.2010
Posty: 18

Wczoraj wrzuciłam do blendera paczkę mrożonych truskawek i dwa zamrożone banany. Okazało się to całkiem dobre, nawet bez cukru:)
» przejdź do wątku

Ania7




Dołączyła: 16.10.2010
Posty: 18

Oczywiście, ze cukier szkodzi. Zdecydowałam się na zdrowy ksylitol.
» przejdź do wątku

Ania7




Dołączyła: 16.10.2010
Posty: 18

Witam, może i jestem monotenatyczna:( Tak to zwykle bywa przy fascynacji zdarzeniem, osobą, przedmiotem...
Podziwiam Cię za syntetyczne myślenie. Ja już dawno przestałam zastanawiać się dlaczego szampon do włosów przetłuszczających się powoduje, że nie muszę ich myć codziennie, albo jak pracuje mój ośrodek sytości kiedy jem obiad.
Też jestem sceptycznie nastawiona do wszelkich rewelacji i cudów na wszystko. Czasem jednak spotykam coś co mnie pozytywnie zaskakuje.
Rozmawiałam z Siostrą, która poleciła mi stronę ksylitol.com. Twierdzi, że jeszcze z 2 miesiące temu nie było tam sklepu. Ale nie będę się spierać :)
Pozdrawiam i życzę miłego dnia.
» przejdź do wątku

Ania7




Dołączyła: 16.10.2010
Posty: 18

Działanie ksylitolu polega między innymi na zdolności do inhibitowawania wzrostu bakterii. Polecałam stronę z informacjami, które uważam za ciekawe. Może i jest tam sklep... Pozdrawiam.
» przejdź do wątku

Ania7




Dołączyła: 16.10.2010
Posty: 18

Najkrócej... Polecam poczytać: http://www.ksylitol.com/ Polecam i pozdrawiam:)
» przejdź do wątku

Ania7




Dołączyła: 16.10.2010
Posty: 18

Zawsze łapały mnie wszelkie grypska i przeziębienia. Wszystko skończyło się kiedy zaczęłam (0d jakiś 3 lat) używać ksylitolu. Słodzę nim herbatę, kawę i wypieki...
» przejdź do wątku

Ania7




Dołączyła: 16.10.2010
Posty: 18

Dużo wiadomości przeczytałam na: http://www.ksylitol.com/
» przejdź do wątku

Ania7




Dołączyła: 16.10.2010
Posty: 18

Aha. Dlatego też jest dobry dla cukrzyków, bo nie powoduje skoków insuliny, ale na szczęście nie mam cukrzycy.
» przejdź do wątku

Ania7




Dołączyła: 16.10.2010
Posty: 18

Niestety sklep nie jest mój:) Chociaż chciałabym taki mieć :). Z tego co wiem to rzecz polega w wydzielaniu insuliny. Ksylitol ma o 75 procent mniej węglowodanów od cukru i jest absorbowany i przetwarzany powoli., co prowadzi do bardzo małych zmian w wydzielaniu insuliny. Około jedna trzecia spożytego ksylitolu zostaje zaabsorbowana przez wątrobę, a reszta w przewodzie pokarmowym, gdzie jest rozkładany na krótkołańcuchowe kwasy tłuszczowe. Tyle wiem... Pozdrawiam :)
» przejdź do wątku

Ania7




Dołączyła: 16.10.2010
Posty: 18

Od lat cierpię na cukrzycę i ciągle męczyły mnie wahania poziomu cukru. Bałam się nawet spojrzeć na coś słodkiego. Przypadkiem w internecie przeczytałam o ksylitolu ( http://www.ksylitol.com/ ) - naturalnej substancji słodzącej z brzozy. Od kiedy go używam z moim cukrem jest całkiem O.K. :)
» przejdź do wątku

Ania7




Dołączyła: 16.10.2010
Posty: 18

Miałam kiedyś problemy z nadwagą, po przejściu różnych diet wreszcie ważę tyle ile powinnam. Jednak do teraz do słodzenia używam tylko ksylitolu- naturalnej substancji z brzozy, która ma o połowę mniej kalorii niż cukier. Powoli się wchłania i dlatego nie powoduje odkładania w organizmie. Mało kto o nim słyszał dlatego postanowiłam napisać... Więcej można przeczytać na: http://www.ksylitol.com/
» przejdź do wątku