Bartku! Używam ksylitolu i jestem zadowolona. Życzę Ci dużo sił!!
» przejdź do wątkuForum dyskusyjne
powrót
Wszystkie posty użytkownika Ania7
|
|
Używam ksylitolu do pieczenia. Nie ma chyba specjalnej wersji do wypieków. Używam sypkiego ksylitolu. Jak będziesz piec to pamiętaj, tylko ksylitol nie nadaje się do ciast drożdżowych, bo jest grzybobójczy :) Powodzenia! :)
» przejdź do wątkuPowiem tak. Przez kilka miesięcy brałam tran i ani mi nie pomógł, ani nie zaszkodził.:)
» przejdź do wątkuJeśli chodzi jeszcze o rezygnację... To koniecznie zrezygnuj ze słodkich, gazowanych napojów (cola, pepsi, fanta itd...).
Warto zastąpić słodycze owocami - jabłuszka zamiast batonów i chipsów.
Co chcesz robić sam? Surówki? To nietrudne i świetnie wypełnia żołądek...
» przejdź do wątkuWarto zastąpić słodycze owocami - jabłuszka zamiast batonów i chipsów.
Co chcesz robić sam? Surówki? To nietrudne i świetnie wypełnia żołądek...
Wczoraj wrzuciłam do blendera paczkę mrożonych truskawek i dwa zamrożone banany. Okazało się to całkiem dobre, nawet bez cukru:)
» przejdź do wątkuWitam, może i jestem monotenatyczna:( Tak to zwykle bywa przy fascynacji zdarzeniem, osobą, przedmiotem...
Podziwiam Cię za syntetyczne myślenie. Ja już dawno przestałam zastanawiać się dlaczego szampon do włosów przetłuszczających się powoduje, że nie muszę ich myć codziennie, albo jak pracuje mój ośrodek sytości kiedy jem obiad.
Też jestem sceptycznie nastawiona do wszelkich rewelacji i cudów na wszystko. Czasem jednak spotykam coś co mnie pozytywnie zaskakuje.
Rozmawiałam z Siostrą, która poleciła mi stronę ksylitol.com. Twierdzi, że jeszcze z 2 miesiące temu nie było tam sklepu. Ale nie będę się spierać :)
Pozdrawiam i życzę miłego dnia.
» przejdź do wątkuPodziwiam Cię za syntetyczne myślenie. Ja już dawno przestałam zastanawiać się dlaczego szampon do włosów przetłuszczających się powoduje, że nie muszę ich myć codziennie, albo jak pracuje mój ośrodek sytości kiedy jem obiad.
Też jestem sceptycznie nastawiona do wszelkich rewelacji i cudów na wszystko. Czasem jednak spotykam coś co mnie pozytywnie zaskakuje.
Rozmawiałam z Siostrą, która poleciła mi stronę ksylitol.com. Twierdzi, że jeszcze z 2 miesiące temu nie było tam sklepu. Ale nie będę się spierać :)
Pozdrawiam i życzę miłego dnia.
Działanie ksylitolu polega między innymi na zdolności do inhibitowawania wzrostu bakterii. Polecałam stronę z informacjami, które uważam za ciekawe. Może i jest tam sklep... Pozdrawiam.
» przejdź do wątkuZawsze łapały mnie wszelkie grypska i przeziębienia. Wszystko skończyło się kiedy zaczęłam (0d jakiś 3 lat) używać ksylitolu. Słodzę nim herbatę, kawę i wypieki...
» przejdź do wątkuAha. Dlatego też jest dobry dla cukrzyków, bo nie powoduje skoków insuliny, ale na szczęście nie mam cukrzycy.
» przejdź do wątkuNiestety sklep nie jest mój:) Chociaż chciałabym taki mieć :). Z tego co wiem to rzecz polega w wydzielaniu insuliny. Ksylitol ma o 75 procent mniej węglowodanów od cukru i jest absorbowany i przetwarzany powoli., co prowadzi do bardzo małych zmian w wydzielaniu insuliny. Około jedna trzecia spożytego ksylitolu zostaje zaabsorbowana przez wątrobę, a reszta w przewodzie pokarmowym, gdzie jest rozkładany na krótkołańcuchowe kwasy tłuszczowe. Tyle wiem... Pozdrawiam :)
» przejdź do wątkuOd lat cierpię na cukrzycę i ciągle męczyły mnie wahania poziomu cukru. Bałam się nawet spojrzeć na coś słodkiego. Przypadkiem w internecie przeczytałam o ksylitolu ( http://www.ksylitol.com/ ) - naturalnej substancji słodzącej z brzozy. Od kiedy go używam z moim cukrem jest całkiem O.K. :)
» przejdź do wątkuMiałam kiedyś problemy z nadwagą, po przejściu różnych diet wreszcie ważę tyle ile powinnam. Jednak do teraz do słodzenia używam tylko ksylitolu- naturalnej substancji z brzozy, która ma o połowę mniej kalorii niż cukier. Powoli się wchłania i dlatego nie powoduje odkładania w organizmie. Mało kto o nim słyszał dlatego postanowiłam napisać... Więcej można przeczytać na: http://www.ksylitol.com/
» przejdź do wątku