Dzisiaj jest: Wtorek, 16.04.2024 Imieniny: Julii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Forum dyskusyjne


powrót
Wszystkie posty użytkownika Halina
Halina




Dołączyła: 21.01.2011
Posty: 2

[URL=http://jakobicka.blogpost.com]jakobicka.blogpost.com[/URL] [color=orange:0c2c0ad133][/color:0c2c0ad133]Chcesz żeby potrawy gotowane przez Ciebie były nie tylko smaczne ale i przyswajalne przez wszystkich członków Twojej rodziny niezależnie od grupy krwi? Jesteśmy przecież nie tym CO JEMY ale tym CO PRZYSWAJAMY! Każdy składnik naszej potrawy ma przyporządkowany "SMAK" :gorzki,słodki,ostry, słony lub kwaśny Dokładna tabela znajduje się w książce Anny Ciesielskiej pt. Filozofia Zdrowia . Dodając je w kolejności: gorzki,>słodki,> ostry,>słony ,>kwaśny,>gorzki,>słodki,itd nie tylko poprawiamy smak potrawy ale i zwiększamy działanie zdrowotne.Tak gotowane potrawy możemy odgrzewać .Nie tracą walorów smakowych ani zdrowotnych. Podaję przepis na gotowanie kartofli: Do naczynia z wrzącą wodą,(smak gorzki)dodajemy kurkumę(gorzka),kminek kartofle(słodki),małą cebulkę lub ząbek czosnku (ostre) sól (słona) mały pęczek zieleniny(kwaśny). Smacznego !

Halina
» przejdź do wątku

Halina




Dołączyła: 21.01.2011
Posty: 2

Czy naprawdę łagodzi stres?
» przejdź do wątku