Dzisiaj jest: Niedziela, 29.03.2020 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Forum dyskusyjne


powrót
Wszystkie posty użytkownika Jakub Krężel
Jakub Krężel




Skąd: Szczecin
Dołączył: 13.01.2013
Posty: 5

Witajcie!

Ekologiczne produkty są zdrowe, smaczne, ale niestety trochę drogie.

Ja chciałbym pokazać Wam coś naprawdę wyjątkowego, niecodziennego i nietuzinkowego - domową produkcję sera! )

Ja produkuję własne sery od jakiegoś czasu, jest to niesamowicie satysfakcjonujące hobby. Domowy ser można zrobić w każdym mieszkaniu, nie potrzebny jest profesjonalny sprzęt. Wystarczy mleko i kilka drobiazgów. Załączam kilka zdjęć moich serów:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeśli udało mi się zainteresować - pytajcie o cokolwiek, chętnie napiszę coś więcej. Zapraszam też na moją stronę www.serowar.pl która powstała niedawno - też możecie poczytać trochę o domowym serowarstwie. )

 

Kuba

» przejdź do wątku

Jakub Krężel




Skąd: Szczecin
Dołączył: 13.01.2013
Posty: 5


faktycznie, kostka ma sporo chemii... ale gotowanie na kościach też nie jest zdrowe, bo w kościach zwierząt gromadzą się metale ciężkie, które podczas gotowania przedostają się do zupy...

najlepiej jest gotować na wywarze z warzyw, dodać przyprawy, ewentualnie samo mięsko bez kości. bardzo dobry smak zupom i innym daniom nadaje sos sojowy (np. tao tao jest bez konserwantów)

» przejdź do wątku

Jakub Krężel




Skąd: Szczecin
Dołączył: 13.01.2013
Posty: 5


zastanawiam się po co smażyć kiełki? świeże kiełki są pyszne, soczyste i zdrowe. smażone? na pewno nie są już takie zdrowe...

u mnie w domu też sami "uprawiamy" kiełki ;) mamy własną kiełkownicę

» przejdź do wątku

Jakub Krężel




Skąd: Szczecin
Dołączył: 13.01.2013
Posty: 5


email z darmowej domenie o2.pl nie wygląda zachęcająco.
» przejdź do wątku

Jakub Krężel




Skąd: Szczecin
Dołączył: 13.01.2013
Posty: 5

Na imię mam Kuba, jestem ze Szczecina. Interesuje się domowym serowarstwem :)
» przejdź do wątku