Dzisiaj jest: Wtorek, 12.11.2019 Imieniny: Renaty i Witolda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Forum dyskusyjne


powrót
Wszystkie posty użytkownika dylsien
dylsien




Ostrzeżenia: 1
Dołączyła: 06.06.2013
Posty: 17


Yolanda napisał/a:
Dobrym źródłem błonnika są produkty zbożowe jak najmniej przetworzone. Ja najczęściej kupuję batony zbożowe i piramidki popcrop.

 

 A możesz napisać coś więcej o tych piramidkach bo nigdy o nich nie słyszałam? To słodkie czy słone?

» przejdź do wątku

dylsien




Ostrzeżenia: 1
Dołączyła: 06.06.2013
Posty: 17

Jakie znacie sposoby na uzupełnienie niedoboru błonnika w organizmie? Są może jakieś ciastka lub suplementy diety łatwo dostępne, które go zawierają?
» przejdź do wątku

dylsien




Ostrzeżenia: 1
Dołączyła: 06.06.2013
Posty: 17


Też tak mam i staram się zastępować słodycze np. pestkami dyni albo wafelkami ryżowymi. A wy co pogryzacie jak was zassie w żołądku?
» przejdź do wątku

dylsien




Ostrzeżenia: 1
Dołączyła: 06.06.2013
Posty: 17

Możecie mi polecić jakieś przekąski dla dziecka na diecie bezglutenowej? Do tej pory jadał głównie chipsy owocowe i piramidki Poprop.
» przejdź do wątku

dylsien




Ostrzeżenia: 1
Dołączyła: 06.06.2013
Posty: 17


Od siebie mogę dodać przekąskę, która dzięki dużej zawartości błonnika wspomaga trawienie, czyli piramidki Popcrop. Doskonale zastępują ciastka, którym często nie mogłam się oprzeć, szczególnie podczas pracy przy komputerze.
» przejdź do wątku

dylsien




Ostrzeżenia: 1
Dołączyła: 06.06.2013
Posty: 17


politia napisał/a:

dylsien domyślam się, że piszesz o oleju tłoczonym na zimno, bo ten rafinowany, dobrej jakości nie ma smaku wcale )

 

 Tak o tłoczonym na zimno.

» przejdź do wątku

dylsien




Ostrzeżenia: 1
Dołączyła: 06.06.2013
Posty: 17

Ja jako źródło błonnika traktuję otręby owsiane. Dodaje je do płatków śniadaniowych.
» przejdź do wątku

Ostrzeżenie od Rokl: Linki reklamowe


dylsien




Ostrzeżenia: 1
Dołączyła: 06.06.2013
Posty: 17

Koleżanka poleciła mi tą herbatę i powiem wam, że jest naprawdę dobra.
» przejdź do wątku

Ostrzeżenie od Rokl: Linki reklamowe


dylsien




Ostrzeżenia: 1
Dołączyła: 06.06.2013
Posty: 17

A ja wolę ksylitol, jest smaczniejszy.
» przejdź do wątku

dylsien




Ostrzeżenia: 1
Dołączyła: 06.06.2013
Posty: 17

Ja piję kompot z suszonych śliwek. Działa znakomicie.
» przejdź do wątku

dylsien




Ostrzeżenia: 1
Dołączyła: 06.06.2013
Posty: 17

Co powiecie na to, żeby zamiast cukru używać ksylitolu ?
» przejdź do wątku

dylsien




Ostrzeżenia: 1
Dołączyła: 06.06.2013
Posty: 17

Znalazłem taki cukier-trzcinowy-brązowy. Czy jest zdrowszy i mniej kaloryczny niż normalny biały?
» przejdź do wątku

dylsien




Ostrzeżenia: 1
Dołączyła: 06.06.2013
Posty: 17

Koleżanka poleciła mi ten olej arganowy. Używaliście kiedyś?
» przejdź do wątku

dylsien




Ostrzeżenia: 1
Dołączyła: 06.06.2013
Posty: 17

Powinniście zajrzeć do mojego ulubionego sklepu ze zdrową żywnością http://www.smaczneko.pl/
» przejdź do wątku

dylsien




Ostrzeżenia: 1
Dołączyła: 06.06.2013
Posty: 17

Ja kupuję olej rzepakowy. Jest smaczny i zdrowy.
» przejdź do wątku

Ostrzeżenie od Rokl: Linki reklamowe


dylsien




Ostrzeżenia: 1
Dołączyła: 06.06.2013
Posty: 17

Ja używam oleju rzepakowego. Jest genialny w smaku i zdrowy.
» przejdź do wątku

dylsien




Ostrzeżenia: 1
Dołączyła: 06.06.2013
Posty: 17

100% naturalny produkt. Doskonały zamiennik białego cukru. 40% mniej kalorii niż sacharoza. Alkalizuje (odkwasza) organizm. 14 razy niższy indeks glikemiczny. Zapobiega próchnicy.
» przejdź do wątku

Ostrzeżenie od Rokl: Linki reklamowe