Przyczyną podwyższonego poziomu cholesterolu we krwi nie są tłuszcze, ale własnie cukier! Brązowy cukier jest nieco "zdrowszy" niż biały, bo nie jest aż tak oczyszczony i zawiera dodatkowo mikroelementy, ale nie oszukujmy się, nie są to korzyści przewyższające szkodliwość cukru samego w sobie! Tak więc jeśli ktoś ma problemy z podwyższonym cholesterolem to pierwszy co idzie do eliminacji to własnie cukier prosty.
Forum dyskusyjne
powrót
Wszystkie posty użytkownika iwonaprazmo
Przyczyną podwyższonego poziomu cholesterolu we krwi nie są tłuszcze, ale własnie cukier! Brązowy cukier jest nieco "zdrowszy" niż biały, bo nie jest aż tak oczyszczony i zawiera dodatkowo mikroelementy, ale nie oszukujmy się, nie są to korzyści przewyższające szkodliwość cukru samego w sobie! Tak więc jeśli ktoś ma problemy z podwyższonym cholesterolem to pierwszy co idzie do eliminacji to własnie cukier prosty.
|
|
Dla mnie prawdziwy HIT!!!
Wystarczy wymieszać następujące składniki:
ok 1/3 szklanki mleczka kokosowego
czubata łyżka kakao surowe
ksylitol do smaku
wiórki kokosowe - tyle ile potrzeba, aż do uzyskania masy z której można ulepić kulki :D
Dobrej jakości suplementy są bardzo ważne w dzisiejszych czasach, ale nawet jeśli będą najdroższe i najlepsze nic nie pomogą jeśli dieta będzie do kitu :P Więc przede wszystkim zdrowa, nieprzetworzona dieta , bez produktów na które mamy nietolerancje pokarmowe, dopiero potem naturalna suplementacja :)
W większości przypadków tyjemy przez skoki insulinowe we krwi. Niestety reklamy robią swoje i dieta większości Polaków to produkty zbożowe, już nie mówiąc o słodyczach drozdzówkach itd. a te niestety powodują nagły wzrost insuliny we krwi :/ W większości przypadków wystarczy unormować gospodarkę insulinową poprzez dietę i regularny sposób odżywiania :)
» przejdź do wątkuUżywając mikrofali można sobie tylko zafundować problemy zdrowotne, nie polecam!!!