Na 2 porcje potrzebujemy: 250 g piersi z kurczaka lub indyka 200 g ryżu (2 worki) 60 g papryki czerwonej (1szt) 60g papryki żółtej (1szt) 60g papryki zielonej – 1 szt (mogą być też wszystkie w jednym kolorze) 150 g cebuli (1 duża szt) 2 ząbki czosnku – 15g 15 g (3 łyżki) jogurtu naturalnego 20 g oleju rzepakowego lub oliwy z oliwek (2 łyżki)Przyprawy : 5 g (1 łyżeczka) curry 5g (1 łyżeczka)przyprawy do kurczaka 5g (1 łyżeczka) papryki słodkiej lub wędzonej 2g (pół łyżeczki) papryki ostrej Makro na 1 porcję:Kcal – 635 B – 37 W – 88 T – 12
Forum dyskusyjne
powrót
Na 2 porcje potrzebujemy: 250 g piersi z kurczaka lub indyka 200 g ryżu (2 worki) 60 g papryki czerwonej (1szt) 60g papryki żółtej (1szt) 60g papryki zielonej – 1 szt (mogą być też wszystkie w jednym kolorze) 150 g cebuli (1 duża szt) 2 ząbki czosnku – 15g 15 g (3 łyżki) jogurtu naturalnego 20 g oleju rzepakowego lub oliwy z oliwek (2 łyżki)Przyprawy : 5 g (1 łyżeczka) curry 5g (1 łyżeczka)przyprawy do kurczaka 5g (1 łyżeczka) papryki słodkiej lub wędzonej 2g (pół łyżeczki) papryki ostrej Makro na 1 porcję:Kcal – 635 B – 37 W – 88 T – 12
|
|
Zależy w jakim terenie biegasz, jakie dystanse. Trudno wybrać uniwersalne buty.
Jeden z najpyszniejszych omletów ever :)
Potrzebujemy:
– 2 duże jajka
– 90 g twarogu półtłustego
-100 g jogurtu naturalnego
-pół łyżeczki proszku do pieczenia
– łyżeczkę ksylitolu
-30 g odżywki białkowej
-30 g budyniu waniliowego
– 5 g oleju kokosowego
Jak to zrobić:Wszystko miksujemy na gładką masę. Wlewamy na rozgrzaną patelnię z olejem kokosowym. Smażymy na małym ogniu pod przykryciem 10 min, potem odwracamy i smazymy jeszcze ok 3 min. Dla pewności czy omlet jest dopieczony można go jeszcze na patelni przekroić. Uwaga omlet sporo rośnie podczas smażenia także trzeba wziąć wyższą patelnie, żeby nie wypłynął. Możemy podawać go na przykład z dżemem albo masłem orzechowym. Fajnym dodatkiem będzie również miód oraz konfitura czy cynamon. Możemy też użyć jakiegoś sosu albo syropu. Wybór należy do Was, fantazja dowolna ???? Ja najczęściej wybieram dżem sto procent jak również konfitury domowej roboty.
Przepis pochodzi z mojego bloga zrzucbrzuch.com