Masło kakowe to najzdrowszy tłuszcz do smażenia. Mało kto o nim słyszał, ale powszechnie korzystają z niego profesjonalni kucharze, np. w restauracji warszawskiego hotelu Sheraton. Powód jest dość prosty, jest ono raczej drogie i sprzedawane w nielicznych sklepach. Mimo to, warto na nie zwrócić uwagę, bo potrawy na nim smażone będą zdrowsze nawet niż te smażone na oliwie z oliwek.

Mycryo jest w 100% naturalnym tłuszczem roślinnym i nie powoduje podwyższenia poziomu cholesterolu. Używanie Mycryo w kuchni redukuje kaloryczność tłuszczu o 50-70% w porównaniu do innych tłuszczów.

Smażąc na maśle kakowym używasz 2-3 razy mniej tłuszczu niż smarząc na zwykłym maśle czy na oliwie.

Na dodate, jest w postaci proszku, jest więc bardzo wygodne, wystarczy odmierzyć potrzebną ilość na łyżeczce i wysypać na patelnię.Nie przypala się (do 200°C), nie pryska, jest bezapachowe i ma zupełnie neutralny smak. Dzięki temu w przeciwieństwie do zwykłego masła czy oliwy z oliwek, nie zmienia smaku smażonych potraw!
Likwidujemy sklep ze zdrową żywnością i wyprzedajemy ostatnie 80 opakowań. W związku z tym przeceniliśmy je z 69 na 45 złotych za opakowanie 600gramowe, które wystarcza na wiele miesięcy smażenia. Więej informacji tutaj: http://www.allegro.pl/item709281382_maslo_kakaowe_mycryo_lepsze_od_oliwy_z_oliwek.html
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3680902
» przejdź do wątku

mycryo.JPG