Dzisiaj jest: Piątek, 15.11.2019 Imieniny: Alberta i Leopolda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Forum dyskusyjne

Forum - Cholesterol


  | 1 | 2 | 3 |   »

powrót

Ryby morskie a cholesterol

stefano




Dołączył: 27.04.2015
Posty: 12

Jeśli mowa o rybach morskich   są głównym składnikiem  w procesie prowadzenia diety czy też zdrowego trybu życia,  ograniczają  zawartości  tłuszczu w organizmie. Najlepszym przykładem są  Tuńczyki  zawierają witaminę PP, która pomaga osobom z problemami dermatologicznymi. Dorsz białe mięso ryba polecana kobietom w ciąży, posiada dużą zawartość białka o wysokiej strawności jodu. Zalecana jest osobom z schorzeniami związanymi z tarczycą.  Makrela  obfituje w witaminę  A  niezbędna dla skóry  oraz żelazo konieczne do wytwarzania hemoglobiny.

Do ryb chudych zaliczamy zarówno gatunki słodko-, jak i słonowodne zawierające do 1 proc. tłuszczu. Ich kaloryczność wynosi 80–90 kcal w 100 g.

Do ryb chudych zaliczamy zarówno gatunki słodko-, jak i słonowodne zawierające do 1 proc. tłuszczu. Ich kaloryczność wynosi 80–90 kcal w 100 g.

Do ryb chudych zaliczamy zarówno gatunki słodko-, jak i słonowodne zawierające do 1 proc. tłuszczu. Ich kaloryczność wynosi 80–90 kcal w 100 g.

Do ryb chudych zaliczamy zarówno gatunki słodko-, jak i słonowodne zawierające do 1 proc. tłuszczu. Ich kaloryczność wynosi 80–90 kcal w 100 g.

Profesjonalne usługi księgowe tylko w biurze rachunkowym w Bielsku-Białej - http://www.efka-bielsko.pl/

Teddy




Dołączył: 03.09.2014
Posty: 13

Przepisy: 136


Ja uwielbiam tilapię...Chociaż niestety nie jest ona zbyt zdrową rybą.

  | 1 | 2 | 3 |   »