Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Forum dyskusyjne

Forum - Indeks i ładunek glikemiczny



powrót

MICHEL MONTIGNAC. INDEKS ŻYWIENIOWY. INDEKS GLIKEMICZNY.

WiktoriaBLAND




Skąd: Chorzów
Dołączyła: 01.05.2009
Posty: 37

__________________________________________________________________

INDEKS  GLIKEMICZNY. BŁĘDY  I  NIEPRAWDY  TO  STANDARD  W  IG. ♥♥♥♥♥


MM.4.
MOTTO: PSEUDO  METODA, OPARTA  NA  MASIE  POMYŁEK  ORAZ  BIOLOGICZNYM  KŁAMSTWIE.  :roll: *****

POLACY  CHCĄ  BYĆ  SZCZUPLI  I  ZDROWI  DLATEGO  MÓWIĄ,  DOŚĆ  SZERZENIA  NIEPRAWD  I  KŁAMSTW:
Ze strony piewców i propagatorów Tzw. Indeksu Glikemicznego.

DWA  NIEZALEŻNE  OŚRODKI  DIABETOLOGICZNE:
Oraz UOKiK przeprowadzą badania mające na celu pełną identyfikację tabel oraz teorii o tzw. Indeksie Glikemicznym, którego wskaźniki cyfrowe mające pokazywać odpowiedni wzrost poziomu cukru we krwi po spożyciu produktu, zawierają ogromnie dużo błędów merytorycznych przyczyniając się od 15 lat do wzrastania fali otyłości i cukrzycy typu 2, u Polaków.

PO  TYCH  BADANIACH  IDENTYFIKUJĄCYCH  PRAWDZIWE  OZNACZENIE:
Pokazujące wzrost poziomu cukru po spożyciu produktów, sprawa zostanie przekazana na powrót do Prokuratury, a następnie skierowana do Sądu. Po drobiazgowej i pełnej ocenie sądu nastąpi odpowiednia fala wniosków odszkodowawczych ze strony Polaków otyłych i chorych na cukrzycę typu 2, a powodem takiego Ich stanu zdrowia było i jest nadal dostosowanie jadłospisu do zaleceń tzw. Indeksu Glikemicznego, pełnego błędów merytorycznych i nieprawd biologicznych.

WG  TEGO  IG,  TO  PO  CZEKOLADZIE  70%  CACAO:
Się chudnie, a tłuszcz z żółtego sera i szynki wieprzowej organizm człowieka wydala zgodnie z tą bzdurną i nieprawdziwą teorią. Produkty o niskim IG (w tabelach masa błędów) z tłuszczem można spożywać bez ograniczeń. Pytanie zasadnicze: błazenada czy celowe i świadome oszustwo. Ludzie którzy opracowali tabele IG nie mieli w ręku glukometru i nie czytali książek biologicznych ze szkoły podstawowej (biologia z 4 klasy). Widać to wyraźnie.

PUENTA: INDEKS  GLIKEMICZNY. TO  BŁĘDY  MERYTORYCZNE  I  NIEPRAWDY  BIOLOGICZNE.  :oops: *****

PRZYKŁAD  1:
Maltoza (piwo) wg IG to IG =110, a naprawdę wzrost poziomu cukru po spożyciu 100 gram piwa nie przekroczy 8% wzrostu tj. wzrost jest b. niski. Ryż biały, wg IG to IG =70, a poziom wzrostu po spożyciu ryżu gotowanego nie przekroczy 20%, czyli też jest niski. Chleb ryżowy, czekolada 70% cacao, ciemny chleb, śliwki suszone, arbuz, płatki zbożowe, kukurydza, ziemniaki, kasze, buraki, frytki, marchewka gotowana, bób gotowany i wiele innych wskaźników IG, do wymienionych tu produktów to zwyczajna: biologiczna  nieprawda.

PRZYKŁAD  2:  
Frytki;  zawierają tłuszcz, ale węglowodany wyłącznie z ziemniaka, których to węglowodanów w ziemniaku jest ok. 18%, i są to węglowodany (skrobia) podnoszące poziom cukru po spożyciu nie wyżej niż 20% wzrostu. Skąd więc wysoki IG pokazujący jakoby wysoki wzrost poziomu cukru po spożyciu.

ODPOWIEDŹ  JEST  OCZYWISTA,  MARKETING  I  TOTALNA  BZDURA:
Takich przykładów jest w IG: bardzo dużo. Każdy kto zechce, może sobie te wzrosty sprawdzić własnym glukometrem i nie jest to trudne. Gołym okiem widać, że Ci specjaliści od IG, cynicznie i bezczelnie potwierdzają nieprawdy biologiczne, które sami głoszą ośmieszając się przy tym skutecznie.
 
TZW.  INDEKS  GLIKEMICZNY,  KTÓRYM  TO  POLACY  SĄ  OKŁAMYWANI:
Przez ten IG tyją i zaczynają mieć cukrzycę; cała prawda o tym fałszywym i błędnym przekazie została przedstawiona w książce, pt. PORADNIK  ŻYWIENIOWY  CZŁOWIEKA  W  XXI  WIEKU. Rozdział nr R46: 5 stron merytorycznego tekstu, oraz dużo przykładów.  

DLATEGO  TEŻ  PIEWCY  TZW.  IG  CZUJĄC  SIĘ  ZDEMASKOWANYMI  PROPAGATORAMI  KŁAMSTW:
Swoje frustracje próbują niwelować oszczerstwami w kierunku naukowców z instytutu: IRL KRAKÓW, pogarszając swoją sytuację procesową. Jest Ich zaskakująco mało, co potwierdza Policja sprawdzając stale IP komputerów.

NOTARIUSZ  KOMPLETUJE  TEŻ  MATERIAŁY,  POKAZUJĄCE  PRÓBY  DYSKREDYTACJI:
I oskarżania właścicielki instytutu i pracowników naukowych o wszelkie zupełnie nieistotne sprawy, regularne i negatywne wpisy w Internecie, które mają na celu osłabić przekaz ze strony instytutu: IRL KRAKÓW, również zniechęcić do zakupu książki, także pogorszyć wizerunek naukowy, a jest już w sprzedaży uzupełnione 3-cie wydanie publikacji. (IP komputerów i dane Tych niegodziwych spamerów, oszczerców są znane i potwierdzają to co już od dawna ustaliła Policja, a jest jasne i przygotowywane dla Sądu).

ZASADY,  TEORIE  I  DZIESIĄTKI  SPRZECZNYCH  ZE  SOBĄ  TABEL:
Dotyczących tzw. Indeksu Glikemicznego, nijak się mają do rzeczywistości wykreowanej przez przyrodę na naszej planecie, procesem o nazwie: życie organizmów żywych na Ziemi. Należy piętnować nieuczciwość, celowe i stałe podawanie nieprawd czyli prostackie oszustwo. Winno się też przedstawić Ich publicznie i imiennie; co nastąpi już niebawem przy aprobacie Sądu. Musimy mieć świadomość Kto do nas o tym IG pisze; to anonimowi oszczercy kryjący się za swoją podłością.

PRZECIEŻ  DO  NICH  NIE  MOŻESZ  ZADZWONIĆ,  BO  NIE  MA  GDZIE:
Nie masz kogo zapytać, o te wpisy w Internecie,  dziesiątki sprzecznych ze sobą tabel, dlaczego ? To proste uciekają przed prawdą bo mówią kłamstwa, oszczerstwa i Ich nigdzie nie ma. Do instytutu: IRL KRAKÓW, zawsze możesz zadzwonić bo są to żywi, realni naukowcy nie poddani żadnym naukowym reżimom czyli lekko, łatwo mówią prawdy biologiczne, które zbadali. Warto.

KAŻDY  ZATEM,  TAK  JAK  NASZA  WYBITNA  ARTYSTKA  PANI  URSZULA  DUDZIAK:
W telewizji TVN poinformowała, powinien się zaznajomić z tabelami tzw. INDEKSU  ŻYWIENIOWEGO  TJ. IŻ  PRODUKTU; oraz upiec sobie CHLEB  TYPU  KR-IRL, o którym Ona mówiła: Obywatel Świata, co oczywiste przecież.

CHLEB  NA  OTYŁOŚĆ-IRL,  JEST  W  CHWILI  OBECNEJ  NAJBARDZIEJ  WARTOŚCIOWYM  PRODUKTEM  ŻYWIENIOWYM  DLA  CZŁOWIEKA  NA  PLANECIE  ZIEMIA:
75% Energii, antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 22% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.

R E F L E K S J A:
INDEKS  ŻYWIENIOWY, a; INDEKS  GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.

ZOBACZ  TAKŻE; CUKRZYCA  TYPU  2, WG: IRL KRAKÓW.
Książka, pt. PORADNIK  ŻYWIENIOWY  CZŁOWIEKA  W  XXI  WIEKU.  :cool: *****
Wydanie (3): zaktualizowane i uzupełnione.  
Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL
ADRES: http://www.instytutirl.com.pl/

MM.4.
ENGLISH  VERSION: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php

Biologia, medycyna.

__________________________________________________________________

INDEKS INDEKS  GLIKEMICZNY. FIKCYJNE WSKAŹNIKI W TABELACH Z IG.

ZOBACZ  TAKŻE: :shock: ♥♥♥♥♥

KASZA. DIETA. INDEKS  GLIKEMICZNY. IG  TO  BŁĘDY. *****  
BH.220.
_: http://pl.netlog.com/annakwiek/blog/blogid=169358#blog


CZEKOLADA. BŁĘDY  IG. CZEKOLADA  70%. M. MONTIGNAC. *****  
BH.210.
_: http://sandrarecho.pinger.pl/m/4490989


MARCHEW. DIETA. INDEKS  GLIKEMICZNY. IG  TO  BŁĘDY. *****  
BH.223.
_: http://sandrarecho.pinger.pl/m/15670283


ZIEMNIAK. DIETA. INDEKS  GLIKEMICZNY. BŁĘDY  W  TABELACH  Z  IG. *****  
BH.249.
_: http://www.myspace.com/441640023/blog/543000540

Biologia, medycyna.
BH.249./BH.302./ + inne artykuły wg kolejności.

__________________________________________________________________

572.h. CUKRZYCA, tzw. Stopa cukrzycowa !!.JPG



572.b. CUKRZYCA !!.JPG



572.4. Banan. Wykres..JPG



REALIA. http://ww.kif.pl/forum/viewtopic.php?t=595872&f=12

krzysiek




Dołączył: 26.08.2009
Posty: 12

WiktoriaBLAND widzę trochę nieścisłości w Twoim ataku na Indeks glikemiczny.

1. Dlaczego skupiasz się wyłącznie na Indeksie, a nic nie wspominasz o Ładunku glikemicznym. Większość osób juź dawno zdaje sobie sprawę, że Indeks zawiera w sobie błędy i na to został opracowany znacznie dokładniejszy Ładunek

2. Piszesz

WiktoriaBLAND napisał/a:

Notariusz kompletuje też materiały pokazujące próby dyskredytacji i oskarżania właścicielki instytutu
i pracowników naukowych o wszelkie zupełnie nieistotne sprawy, regularne i negatywne wpisy
w internecie, które mają na celu osłabić przekaz ze strony IRL KRAKÓW, również zniechęcić do zakupu książki, pogorszyć wizerunek naukowy, a jest już w sprzedaży uzupełnione 2-gie DRUGIE wydanie.


a niedługo wcześniej

WiktoriaBLAND napisał/a:

Odpowiedź jest oczywista: MARKETING i TOTALNA BZDURA. Takich przykładów jest B. DUŻO.


Gdzie logika. Piewcy Indeksu stosują podstępny marketing, a Ty sama robisz to samo, straszysz ludzi i zachęcasz ludzi do kupna książki. A dlaczego nie udostępniasz ludziom tej książki ani też tabel Indeksu Żywieniowego. Jeśli Wasz Instytut ma takie dobre zamiary czyli pomoc ludziom wszystko powinno być za darmo, a nie straszenie ludzi, pokazywanie strasznych zdjęć, straszenie "odstępców od Waszej wiedzy "prokuraturą i przekazywanie tylko szczątkowych informacji i w domyśle zakup książki.

WiktoriaBLAND




Skąd: Chorzów
Dołączyła: 01.05.2009
Posty: 37

__________________________________________________________________

CZEKOLADA. BŁĘDY  IG. CZEKOLADA  70%. M. MONTIGNAC. ♥♥♥♥♥

BH.210.
MOTTO: BŁĘDY  MERYTORYCZNE, CZYLI  INDEKS  GLIKEMICZNY.   :roll: *****

CZEKOLADA GORZKA:
Autorzy diet w oparciu o IG interpretują, jakoby IG dotyczył węglowodanów, które spożyte przez człowieka podnoszą odpowiednio poziom cukru we krwi po spożyciu, co kwalifikuje dane produkty w kategoriach: na chudnięcie ew. szczuplenie, na utrzymanie wagi oraz na tzw. tycie. I tu zauważamy w tabelach z tzw. IG ogromną ilość błędów, które w rzeczywistości są nieprawdą, zwłaszcza wobec ciekawych każdej diety otyłych mieszkańców naszej planety, a głównie błędem wobec chorych na cukrzycę.

PRZYKŁAD:
Czekolada gorzka, o zawartości kakao minimum 70% jest według tych piewców IG produktem na chudnięcie, z uwagi na Ich klasyfikację , jakoby IG takiej czekolady wynosiło około 22, czyli IG=22.

PRAWDA  RZECZYWISTA  WYGLĄDA  JEDNAK,  OTO  TAK:
Cukier spożywczy zawarty w tej czekoladzie, pomijam toksyny i wolne rodniki, podnosi wysoko poziom cukru we krwi po spożyciu o ok. 42% wzrostu, a organizm tworząc trójglicerydy, po wydzieleniu się nadmiernej ilości insuliny z trzustki; realizuje biologicznie znane procesy tak, iż mechanizm tych przemian tworzy otyłość. Dramatu dopełnia, ogromna masa tłuszczów zawartych w czekoladzie, która również odkłada się w komórkach tłuszczowych bezpośrednio jako tłuszcz tzw. składnik wysoko energetyczny. Proces szybkiego tycia realizuje się skutecznie i trwale, co jest oczywiste.

CZEKOLADA  TAK  ZAKWALIFIKOWANA,  JEST  NAJLEPSZYM  PRZYKŁADEM  NA  BRAK  BADAŃ:  
I kpinę z inteligencji ludzi, zwłaszcza osób chorych na cukrzycę, jakoby ten produkt można spożywać w cyklu chudnięcia i konsumpcji tzw. NISKICH  WĘGLOWODANÓW  TJ. DO 26% WZROSTU. *****

GOŁYM  OKIEM  WIDAĆ,  ŻE  CI  SPECJALIŚCI  OD  IG,  CYNICZNIE  I  BEZCZELNIE:
Potwierdzają nieprawdy biologiczne, które sami głoszą ośmieszając się przy tym skutecznie.
 
CZEKOLADA  GORZKA  TO:
35-40% cukru,  biały lub brązowy spożywczy, jako energia zdecydowanie negatywna, bo plaga otyłości, i cukrzycy typu 2, 40% tłuszczu, nasycony to ten z mleka, i roślinny utwardzony tzw. trans. Ekspresowe tycie gwarantowane. Czekolada dla ludzi myślących rozsądnie o swoim zdrowiu, powinna być produktem zdecydowanie zakazanym. Fabryki smaku działające w zakresie propagowania tzw. ziarna kakaowego, wykazują skuteczny marketing, a jakże. Indianin z dżungli brazylijskiej, wybierze zawsze to kakao fabryczne, chemicznie przygotowane, pełne szkodliwych toksyn, a dlaczego ? a no bo, smaczniejsze (słodsze: cukier, słodziki). Są to tzw. WYSOKIE  WĘGLOWODANY  TJ. OD  26.01%  WZROSTU, niezdrowe dla człowieka. Odnośnie konsumpcji to ostanie słowo, co oczywiste należy zawsze do naszego lekarza rodzinnego.

R E F L E K S J A:
INDEKS  ŻYWIENIOWY, a; INDEKS  GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.
 
CHLEB  NA  OTYŁOŚĆ-IRL,  JEST  W  CHWILI  OBECNEJ  NAJBARDZIEJ  WARTOŚCIOWYM  PRODUKTEM  ŻYWIENIOWYM  DLA  CZŁOWIEKA  NA  PLANECIE  ZIEMIA:
75% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 22% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.

ZOBACZ  TAKŻE; CUKRZYCA  TYPU  2, WG: IRL KRAKÓW.
Książka, pt. PORADNIK  ŻYWIENIOWY  CZŁOWIEKA  W  XXI  WIEKU.   :cool: *****
Wydanie (3): zaktualizowane i uzupełnione.  
Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL
ADRES: http://www.instytutirl.com.pl/

BH.210.
ENGLISH  VERSION: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php

Biologia, medycyna.

__________________________________________________________________

 

 

210.003. KB. Czekoladki mix... WYSOKIE WĘGLOWODANY TJ. OD 26.01% WZROSTU... GLUKOZA NIENATURALNA... INDEKS ŻYWIENIOWY TJ. IŻ PRODUKTU....JPG



210.1. Czekolada. IRL KRAKÓW. Wykres..JPG



REALIA. http://ww.kif.pl/forum/viewtopic.php?t=595872&f=12

WiktoriaBLAND




Skąd: Chorzów
Dołączyła: 01.05.2009
Posty: 37

__________________________________________________________________

MARCHEWKA. DIETA. INDEKS  GLIKEMICZNY. IG  TO  BŁĘDY. ♥♥♥♥♥   

BH.223.
MOTTO: MARCHEW  ŚWIEŻA, A  MARCHEW  GOTOWANA  WG  PROPAGATORÓW  IG.  :roll: *****

ŚWIEŻA  MARCHEWKA  WG  IG=35  JEST  PRODUKTEM  NA  TZW.  SZCZUPLENIE  I  TO  PRAWDA  ZNANA:
Ale podawanie przez speców od Indeksu Glikemicznego, wskaźnika IG dla marchewki gotowanej, jako produktu na tzw. tycie IG=85, jest dużym błędem i najprawdopodobniej źle zidentyfikowanym procesem gotowania, lub najpewniej kolejną niesprawdzoną i błędną pseudo teorią, na chybił trafił.

O CO CHODZI ?
Marchewka zawiera skrobię tj. węglowodan (cukier) wielokrotnie złożony, który poddany procesowi gotowania mógłby ulec rozłożeniu. Wiązania międzycząsteczkowe np. uległyby zerwaniu, a wówczas glukoza (czysta teoria) wydzieliłaby się nieco szybciej podwyższając poziom cukru, ale proszę Państwa jest to tylko niewłaściwa wizja / hipoteza, która biologicznie mogłaby mieć miejsce, ale zwyczajnie NIE ma.

PRAWDA  REALNA,  WYGLĄDA  JEDNAK  OTO  TAK:
Zarówno marchewka świeża jak i gotowana podnoszą niemal do identycznej wysokości poziom cukru we krwi po ich spożyciu i jest to poziom bardzo niski; ok. 13% wzrostu. Ci specjaliści tzw. propagatorzy teorii o IG, może i ugotowali sobie marchewkę, ale od strony merytorycznych badań identyfikacyjnych, poza zjedzeniem tejże marchewki nie poczynili nic, oprócz tworzenia nierealnych, błędnych teorii typu fiction.  

GOŁYM  OKIEM  WIDAĆ,  ŻE  CI  SPECJALIŚCI  OD  IG,  CYNICZNIE  I  BEZCZELNIE:
Potwierdzają nieprawdy biologiczne, które sami głoszą ośmieszając się przy tym skutecznie. *****
 
RADA  JEST  JEDNA:
Należy od zaraz odrzucić wszelkie tabele IG, całą tę Ich wymyśloną, nieprawdziwą i w najwyższym stopniu nierealną grę; z życiem i zdrowiem zwłaszcza chorych na cukrzycę, ludzi wczytujących się w tę wirtualną i bzdurną teorię. Ważne są jednak tzw. NISKIE  WĘGLOWODANY  TJ. DO  26%  WZROSTU, czyli GLUKOZA  NATURALNA, niezbędne dla naszego mózgu. Ze swojego jadłospisu wykluczamy jednak tzw. WYSOKIE  WĘGLOWODANY  TJ. OD  26.01%  WZROSTU, niezdrowe dla człowieka. Odnośnie konsumpcji to ostatnie słowo, co oczywiste należy zawsze do naszego lekarza rodzinnego.

R E F L E K S J A:
INDEKS  ŻYWIENIOWY, a; INDEKS  GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.
 
CHLEB  NA  OTYŁOŚĆ-IRL,  JEST  W  CHWILI  OBECNEJ  NAJBARDZIEJ  WARTOŚCIOWYM  PRODUKTEM  ŻYWIENIOWYM  DLA  CZŁOWIEKA  NA  PLANECIE  ZIEMIA:
75% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 22% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.

ZOBACZ  TAKŻE; CUKRZYCA  TYPU  2, WG: IRL KRAKÓW.
Książka, pt. PORADNIK  ŻYWIENIOWY  CZŁOWIEKA  W  XXI  WIEKU. :cool: *****
Wydanie (3): zaktualizowane i uzupełnione.  
Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL
ADRES: http://www.instytutirl.com.pl/

BH.223.
ENGLISH  VERSION: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php

Biologia, medycyna.

__________________________________________________________________

 

572.3. Marchew. Wykres..JPG



223.002. 8,43 KB. Marchewka i sok... NISKIE WĘGLOWODANY TJ. DO 26% WZROSTU... GLUKOZA NATURALNA... INDEKS ŻYWIENIOWY TJ. IŻ PRODUKTU....JPG



REALIA. http://ww.kif.pl/forum/viewtopic.php?t=595872&f=12

Barbarella




Skąd: Łomża
Dołączyła: 28.03.2009
Posty: 59

Przepisy: 2


WiktoriaBLAND - nie odpowiedziałaś na zarzuty które opisał Krzysiek .

Dalej w kółko piszesz o Indeksie glikemicznym, a nic o Ładunku glikemicznym, który rózni się przecież i to znacząco od Indeksu glikemicznego (np. dla opisywanej przez ciebie marchewki) i dalej nie przedstawiałaś tabel Indeksu Żywieniowego, ani nie podałaś żadnego linku do takich tabel i dalej dostarczasz szczątkowe informacje.

Jestem zainteresowana taką wiedzą, ale nie zamierzam za nią płacić (kupować książki). Płacenie za widzę, która ma pomagać ludziom w zdrowiu jest nie etyczne i od razu wzbudza niechęć.

WiktoriaBLAND




Skąd: Chorzów
Dołączyła: 01.05.2009
Posty: 37

__________________________________________________________________

__________________________________________________________________

815. Wiedza..JPG



847.2. Tabele IŻ. DOZWOLONE..JPG



51.009. 4,79 KB. Tabele ZALECANE wg... INDEKSU ŻYWIENIOWEGO TJ. IŻ PRODUKTU... PORADNIK ŻYWIENIOWY CZŁOWIEKA W XXI WIEKU... NISKIE WĘGLOWODANY TJ. DO 26% WZROSTU... GLUKOZA NATURALNA....JPG



REALIA. http://ww.kif.pl/forum/viewtopic.php?t=595872&f=12

WiktoriaBLAND




Skąd: Chorzów
Dołączyła: 01.05.2009
Posty: 37

BH.505.
Zobacz też: MONTIGNAC w TVN. :roll:

Wpisz sobie w Google ____: wprost.pl/ar/?O=90310

a. ADRES__: http://www.wprost.pl/ar/?O=90310

b. ADRES__: http://zdrowie.onet.pl/1624992,2040,,,,niesmiertelny_montignac,styl_zycia.html

901. WHAT THE FUCK AM I READING..JPG



REALIA. http://ww.kif.pl/forum/viewtopic.php?t=595872&f=12

krzysiek




Dołączył: 26.08.2009
Posty: 12

WiktoriaBLAND - dalej jesteś nakręcona - ciągle ten sam bełkot reklamowy - ciekawe ile dostajesz za swoja pracę na różnych forach, jako spec od marketingu

Na kilkunastu forach pod róznymi nickami wrzucasz te same teksty - CZYSTA UKRYTA REKLAMA INSTYTUTU I KSI?ŻKI !!!

Straszysz ludzi w imię ich troski o zdrowie. A jaki jest rzeczywisty cel takiego straszenia - oczywiście kupno książki. CZYSTE ZASTRASZANIE !!!

Udostępniasz Tabele w rozdzielczości takiej, że nic nie widać, tylko "podjudzasz" ludzi, bo niby coś udostepniasz, ale tak, żeby nie można było przeczytać. CZYSTA OBŁUDA !!!


Jak nawiedzona piszesz o Indeksie Glikemicznym, ostatni link który przedstawiasz nawiązuje oczywiście do indeksu. Ciągle ani słowa o Ładunku Glikemicznym. BRAK WIEDZY MERYTORYCZNEJ LUB OMIJANIE NIEWYGODNEGO TEMATU !!!


BARDZO PROSZę ADMINISTRATORA FORUM O USUWANIE TYCH NIC NIE WNOSZ?CYCH, REKLAMOWYCH POSTÓW, KTÓRE TYLKO NIEPOTRZEBNIE ZASTRASZAJ? LUDZI.

WiktoriaBLAND




Skąd: Chorzów
Dołączyła: 01.05.2009
Posty: 37

__________________________________________________________________
PORADNIK  ŻYWIENIOWY  CZŁOWIEKA  W  XXI  WIEKU.  ♥♥♥♥♥

BH.2b.
MOTTO: WIEDZA, PRAWDA  I  REALIA  CZYLI  SETKI  ELEMENTARNYCH  BADAŃ  ORAZ  ANALIZ.   :lol: *****

ZAZNAJOMIENIE  SIĘ  Z  TREŚCIĄ  KSIĄŻKI,  MOŻE  SKUTKOWAĆ:
Zbyt dużym nasyceniem wiedzy tzw. prawd biologicznych, co ew. wprowadzi nagłe dowartościowanie i przyswojenie treści w ujęciu dotąd niespotykanym.

WOBEC  TAKICH  PRZYPUSZCZEŃ,  ZAKUP  KSIĄŻKI  W  INTERNECIE  ZA  KWOTĘ  OK.  45ZŁ:
Może narazić inwestującego na ryzyko finansowe nieprzemyślanej wnikliwie w skutkach decyzji ekonomicznej, stanowiącej przewartościowanie tej kwoty na wiedzę, która zastosowana w życiu codziennym już w pierwszym miesiącu własnego żywienia, wprowadzić może znaczne oszczędności, a nade wszystko wyraźnie poprawi stan zdrowia i spowoduje wzorcowe odżywienie komórek nerwowych własnego mózgu, tzw. NISKIMI  WĘGLOWODANAMI  TJ.  DO  26%  WZROSTU; a głównie najzdrowszą energią tj. GLUKOZĄ  NATURALNĄ. 

L O T T O:
Decyzję o ew. zakupie należy niewątpliwie skonsultować z rodziną, również z tą dalszą, z zaufanymi przyjaciółmi i wybranymi niektórymi znajomymi.

W  PRZYPADKU  POZYTYWNEJ  DECYZJI,  WSKAZANA  JEST  DALEKO  IDĄCA  POWŚCIĄGLIWOŚĆ:
Aby nowa wiedza nie zagościła na stałe powodując tym samym nieodwracalne w skutkach racjonalne i zdroworozsądkowe kojarzenie odżywiania człowieka, czyli realizację aktywności o nazwie; życie organizmów żywych na naszej planecie tj. Ziemi. *****

RÓWNIE  KARKOŁOMNYM  MOŻE  OKAZAĆ  SIĘ,  SPOŻYWANIE  CHLEBA  TYPU  KR-IRL:
Gdyż biologicznie czysta energia z ryżu i kaszy, może spowodować odruchy prokreacyjne w natężeniu jakie charakterystycznym jest dla Chińczyków, Hindusów oraz pozostałych Ludów Dalekiego Wschodu. Odbiór kwot należnych z tytułu tzw. becikowego, będzie niezaplanowanym wzmocnieniem budżetu domowego. 

ROZUMIEM  I  DORADZAM,  WYŁĄCZ  ZE  SWOJEJ  DIETY  TZW.  GLUKOZĘ  NIENATURALNĄ:
Bo to naprawdę pomaga; w realnej ocenie rzeczywistości.

UWAGA;  NALEŻY  RÓWNIEŻ  ZAOPATRZYĆ  SIĘ  W  PATYCZEK  (DŁ. 30-32,5 CM):  
Którym rytmicznie pukamy się po własnym czole, próbując wrócić do realiów, obowiązujących na planecie o nazwie Ziemia.

R E F L E K S J A:
INDEKS  ŻYWIENIOWY, a; INDEKS  GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.
 
CHLEB  NA  OTYŁOŚĆ-IRL,  JEST  W  CHWILI  OBECNEJ  NAJBARDZIEJ  WARTOŚCIOWYM  PRODUKTEM  ŻYWIENIOWYM  DLA  CZŁOWIEKA  NA  PLANECIE  ZIEMIA:
75% Energii, antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 22% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.

ZOBACZ  TAKŻE; CUKRZYCA  TYPU  2, WG: IRL KRAKÓW.
Książka, pt. PORADNIK  ŻYWIENIOWY  CZŁOWIEKA  W  XXI  WIEKU.  :cool: *****
Wydanie (3): zaktualizowane i uzupełnione.
Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL
ADRES: http://www.instytutirl.com.pl/

BH.2b.
ENGLISH  VERSION: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php

Biologia, medycyna.

__________________________________________________________________
M. MONTIGNAC. PSEUDO  METODA: IG  TO  BŁĘDY  I  NIEPRAWDY. ♥♥♥♥♥

MM.7.
MOTTO: OSZCZERSTWO, LUB  RACZEJ  PROSTACKIE  OSZUSTWO.  :roll: *****

DOTYCZY:
Wyjaśnienia anonimowych wpisów w całym Internecie, wszystkie negatywne nt. INSTYTUTU  IRL  KRAKÓW.

WPISÓW  TYCH  DOKONAŁA  OSOBA  SPRZEDAJĄCA  KSIĄŻKI  O  TZW.  IG:
Czyli o Indeksie Glikemicznym, którym to Polacy są okłamywani i manipulowani już od ponad 15 lat. Stosując zasady tego IG wg tzw. M. Montignaca ludzie szybko tyją i chorują na cukrzycę typu 2, ponieważ nadwyrężają trzustki oraz jedzą za tłusto.

WG  TEGO  IG,  TO  PO  CZEKOLADZIE  70%  CACAO:
Się chudnie, a nadmiar tłuszczu z żółtego sera i szynki wieprzowej organizm człowieka wydala zgodnie z tą bzdurną i nieprawdziwą teorią. Produkty o niskim IG (w tabelach masa błędów) z tłuszczem można spożywać bez ograniczeń. Pytanie zasadnicze: nierzetelność czy celowe i świadome oszustwo ?   

GOŁYM  OKIEM  WIDAĆ,  ŻE  CI  SPECJALIŚCI  OD  IG,  CYNICZNIE  I  BEZCZELNIE  POTWIERDZAJĄ  NIEPRAWDY  BIOLOGICZNE:
Które sami głoszą ośmieszając się przy tym skutecznie. Ludzie którzy opracowali tabele IG nie mieli w ręku glukometru i nie czytali książek biologicznych ze szkoły podstawowej (biologia z 4 klasy).
 
TE  PRYMITYWNE  OSZCZERSTWA  I  KŁAMSTWA,  PISZE  NIEGODZIWIEC:
Tworzący pozorną dyskusję; oszukując stale Polaków (podaje fałszywe nazwiska oraz fikcyjne nick-i). To co pisze ma na celu dyskredytować naukowców z IRL KRAKÓW i właścicielkę instytutu naukowego, którzy napisali i wydali książkę, pt. PORADNIK  ŻYWIENIOWY  CZŁOWIEKA  W  XXI  WIEKU. *****  

NAUKOWCY  Z  INSTYTUTU  IRL,  PRZEDSTAWILI  WYNIKI  BADAŃ  OD  ROKU  1970:
I skuteczną terapię zwalczenia otyłości i cukrzycy typu 2, oraz szczegółowo opisali, demaskując oszustwo o nazwie Indeks Glikemiczny. Stąd te kłamliwe, nieuczciwe i bezczelne wpisy. Notariusz kompletuje materiały, Kancelaria Adwokacka, Policja ws IP, Prokuratura. Całe odszkodowanie z tytułu pomówień, negatywnych oszczerczych wpisów zostanie przekazane na rzecz Dzieci z Fundacji P. Anny Dymnej. Sprawa w Sądzie niebawem.


R E F L E K S J A:
INDEKS  ŻYWIENIOWY, a; INDEKS  GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.

CHLEB  NA  OTYŁOŚĆ-IRL,  JEST  W  CHWILI  OBECNEJ  NAJBARDZIEJ  WARTOŚCIOWYM  PRODUKTEM  ŻYWIENIOWYM  DLA  CZŁOWIEKA  NA  PLANECIE  ZIEMIA:
75% Energii, antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 22% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.

ZOBACZ  TAKŻE; CUKRZYCA  TYPU  2, WG: IRL KRAKÓW. :cool: *****
Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL
ADRES: http://www.instytutirl.com.pl/

MM.7.
ENGLISH  VERSION: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php

Biologia, medycyna.

__________________________________________________________________

1.001. 61,9 KB. CHLEB TYPU KR-IRL... NISKIE WĘGLOWODANY TJ. DO 26% WZROSTU... GLUKOZA NATURALNA... INDEKS ŻYWIENIOWY TJ. IŻ PRODUKTU....JPG



REALIA. http://ww.kif.pl/forum/viewtopic.php?t=595872&f=12