Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
- Przewodnik po serach żółtych
- Przegląd rosyjskich deserów
- Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
- Prażone czy smażone? - jest różnica!
- Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
- 5 najczęstszych błędów popełnianych przy duszeniu mięsa
- Przegląd najpopularniejszych sosów świata
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
POPULARNE PRZEPISY
- Cepeliny ze śledziami
Ciasto: Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę. Surowe ziemniaki... - Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Tarta serowo-gruszkowa
Z mąki, masła, jajka, śmietany i szczypty soli zagnieć jednolite ciasto.... - Wątróbka drobiowa z grzanką i kaparami
Wątróbkę oczyść, umyj, osusz. Kapary odsącz z zalewy. Natkę pietruszki... - Łososiowa przekąska
Do miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia, szczyptę soli, margarynę,... - Prażuchy
Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w ćwiartki. Ugotuj je w osolonej wodzie,... - Makaron ze szpinakiem i serkiem topionym
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź na cedzaku. Na rozgrzany... - Zupa serowo-pieczarkowa z pulpecikami
Mięso mielone połącz z posiekaną cebulą, 1 jajkiem, bułką tartą oraz...
CZY WIESZ, ŻE
Zielone i białe szparagi to najpopularniejsze odmiany szparagów. Zielone szparagi są bardziej delikatne i nie wymagają dodatkowej obróbki przed gotowaniem - wystarczy je tylko umyć i ewentualnie odciąć zdrewniałe końcówki. Białe natomiast należy obrać przed przygotowaniem, inaczej będą łykowate. Różnicę możemy zauważyć także jeszcze przed trafieniem ich do sklepu - białe szparagi, rosnąc, przysypane są ziemią, natomiast zielone wyrastają na powierzchnię.
OSTATNIO NA FORUM
Doradzicie co dać tacie na 60 te urodziny »Delmak Wyjedźcie we dwie na wycieczkę to będzie najlepszy prezent musi być droga...
LOSOWA DIETA
Dieta bezglutenowa (w celiakii)Założenia - dieta bezglutenowa: Białkami wywołującym chorobę glutenową (inna nazwa: choroba trzewna, celiakia) są frakcje białka pszenicy - gliadyna, żyta - sekalina, jęczmienia - hordeina, owsa - awenina. Frakcje te noszą wspólną nazwę glutenu. Różne procesy technologicznej obróbki zbóż niestety nie są w stanie znieść niekorzystnego działania... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła