Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Forum dyskusyjne

Forum - Różne informacje o odżywianiu, newsy, ciekawostki



powrót

An apple a day keeps doctor away

Dorota




Dołączyła: 08.03.2012
Posty: 1

Mamy w Polsce niedoceniony owoc - jabłko. kopalnia witaminy C, magazyn pektyn, które oczyszczają organizm z substancji trujących. Namiętnie więc jeść powinni je palacze papierosów, mieszkańcy dużych miast. Ułatwiają też przyswajanie wapnia przez organizm, bogate są w błonnik itd. Samo zdrowe, a tak niedocenione.
Na dodatek Prof. Jan Oszmiański z Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu z grupą naukowców zbadali właściwości soków jabłkowych. Udowodnili, że mętne soki jabłkowe zapobiegają nowotworom i starzeniu się oraz wspomagają odporność organizmu. Zawierają bowiem cztery razy więcej substancji chroniących przed nowotworami niż soki klarowne. Bogate są w flawonoidy – najlepsze przeciwutleniacze, które usuwają z organizmu wolne rodniki, odpowiedzialne za starzenie się organizmu.
Nic tylko jeść jabłko i pić naturalny sok jabłkowy! Tylko ten naturalny - tłoczony, z miąższem, nieklarowany.

NutriAdvicerka
moderator



Skąd: Warszawa
Dołączyła: 16.03.2009
Posty: 412

Przepisy: 34

Pomogła: 24


Dorota napisał/a:

Tylko ten naturalny - tłoczony, z miąższem, nieklarowany.


Byle nie kupny, tylko tłoczony w domu i niepasteryzowany

chili




Dołączyła: 15.10.2012
Posty: 15

NutriAdvicerka napisał/a:

cytat:

Tylko ten naturalny - tłoczony, z miąższem, nieklarowany.


Byle nie kupny, tylko tłoczony w domu i niepasteryzowany

co racja to racja. nawet te jednodniowe to chemia