Mamy w Polsce niedoceniony owoc - jabłko. kopalnia witaminy C, magazyn pektyn, które oczyszczają organizm z substancji trujących. Namiętnie więc jeść powinni je palacze papierosów, mieszkańcy dużych miast. Ułatwiają też przyswajanie wapnia przez organizm, bogate są w błonnik itd. Samo zdrowe, a tak niedocenione.
Na dodatek Prof. Jan Oszmiański z Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu z grupą naukowców zbadali właściwości soków jabłkowych. Udowodnili, że mętne soki jabłkowe zapobiegają nowotworom i starzeniu się oraz wspomagają odporność organizmu. Zawierają bowiem cztery razy więcej substancji chroniących przed nowotworami niż soki klarowne. Bogate są w flawonoidy – najlepsze przeciwutleniacze, które usuwają z organizmu wolne rodniki, odpowiedzialne za starzenie się organizmu.
Nic tylko jeść jabłko i pić naturalny sok jabłkowy! Tylko ten naturalny - tłoczony, z miąższem, nieklarowany.
Na dodatek Prof. Jan Oszmiański z Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu z grupą naukowców zbadali właściwości soków jabłkowych. Udowodnili, że mętne soki jabłkowe zapobiegają nowotworom i starzeniu się oraz wspomagają odporność organizmu. Zawierają bowiem cztery razy więcej substancji chroniących przed nowotworami niż soki klarowne. Bogate są w flawonoidy – najlepsze przeciwutleniacze, które usuwają z organizmu wolne rodniki, odpowiedzialne za starzenie się organizmu.
Nic tylko jeść jabłko i pić naturalny sok jabłkowy! Tylko ten naturalny - tłoczony, z miąższem, nieklarowany.