Chciałabym rozpocząć dyskusję na temat żywności ekologicznej.
Czy jest sens spożywania takiej żywności ?
Pod jakim względem taka żywność jest lepsza od zwykłej ?
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
|
|
z certyfikowanych gospodarstw rolniczych i posiada znak jednej z tych insytucji Agrobiotest, Bioeksperta, Biocert, Ekogwarancja PTRE, Cobico, PCBC i PNG.i z własnych ogródków bez nawozów ,"
Owszem. Ludzie stają sie z roku na rok coraz bardziej świadomi tego co jedzą. Sklepy to dostrzegają tak więc w wielu marketach można zobaczyć polki z jedzeniem ekologicznym. Największy dział tego typu jest chyba w sklepach Netto. Gdzie sama kupuję takie jedzenie Plusem jest również fakt,że maja tam dużo promocji ( ostatnio kupowalam banany z plantacji bio w cenie 4 zł za kilogram.....).
Jeśli chodzi o pólprodukty ekologiczne to polecam czytać skład i ilość kalorii.... Bo moze się okazać,ze mają ich więcej niż sądzimy. Ekologiczne nie równa się dietetyczne. Pamiętaj o tym.
Założenia - dieta czerwona: Kolor czerwony - reguluje ciśnienie krwi, hamuje gwałtowne zmiany nastroju, pobudza metabolizm i ułatwia trawienie. Produkty zalecane w diecie czerwonej: - czerwone mięso: wołowina, jagnięcina, - truskawki świeże i mrożone, - pomarańcze, mandarynki, - czereśnie i wiśnie, - żółty melon, dynia, - marchewka lub... WIĘCEJ