Oprócz warzyw i owoców kisić można również grzyby. Czy takie kiszone grzyby są zdrowe i mają jakieś pozytywne właściwości odżywcze?
Forum dyskusyjne
Forum - Różne informacje o odżywianiu, newsy, ciekawostki
powrót
Kiszone grzyby. Czy są zdrowe?
|
|
Grzyby niestety nie wnoszą nic do naszej diety,są puste- no może jedynie smak oraz ich "oryginalność" na pewno nie zaszkodzą,ale żeby były zdrowe- tego równiez nie można powiedzieć.
kriss_kross mylisz prawdopodobnie 3 rodzaje produktów - Produkty kiszone, produkty kwaszone i produkty konserwowe.
Produkty kiszone są bardzo zdrowe. Produkty kiszone to takie, które otrzymuje się na drodze naturalnej z udziałem szczepów bakterii mlekowych. Takie produkty to np. kiszona kapusta, kiszone ogórki. Produkty kiszone to bogate źródło: witaminy C, witaminy E, naturalnych przeciwutleniaczy, takich jak karotenoidy i polifenole, bakterii Lactobacillus rozkładających cukry w kwas mlekowy, działających grzybo- i bakteriobójczo fitoncydów, związków siarkoorganicznych.
Produkty kwaszone i konserwowe nie są za zdrowe. Nie ma naturalnej fermentacji, doprawienie przy pomocy octu i cukru - brak fermentacji - brak dobroczynny bakterii - brak wartości odzywczych.
Produkty kiszone są bardzo zdrowe. Produkty kiszone to takie, które otrzymuje się na drodze naturalnej z udziałem szczepów bakterii mlekowych. Takie produkty to np. kiszona kapusta, kiszone ogórki. Produkty kiszone to bogate źródło: witaminy C, witaminy E, naturalnych przeciwutleniaczy, takich jak karotenoidy i polifenole, bakterii Lactobacillus rozkładających cukry w kwas mlekowy, działających grzybo- i bakteriobójczo fitoncydów, związków siarkoorganicznych.
Produkty kwaszone i konserwowe nie są za zdrowe. Nie ma naturalnej fermentacji, doprawienie przy pomocy octu i cukru - brak fermentacji - brak dobroczynny bakterii - brak wartości odzywczych.
The Truth Is Out There