Dzisiaj jest: Wtorek, 16.04.2024 Imieniny: Julii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Forum dyskusyjne

Forum - Różne informacje o odżywianiu, newsy, ciekawostki



powrót

Wpływ złego odżywiania na powstawanie chorób cywilizacyjnych

Barbarella




Skąd: Łomża
Dołączyła: 28.03.2009
Posty: 59

Przepisy: 2


Wpływ złego odżywiania na powstawanie chorób cywilizacyjnych

Choroba Wpływ diety w %

choroby serca > 30
nowotwory > 35
zaparcia > 70
otyłość > 50
cukrzyca typu 2 > 25
próchnica > 30

źródło: Finn Holm, Food Group Denmark, 2003: New functional food ingredients cardiovascular health

Rusłana




Skąd: Płock
Dołączyła: 16.03.2009
Posty: 40

Przepisy: 58


choroby serca - zbyt dużo tłuszczu, węglowodanów prostych a przez to cholesterolu
nowotwory - papierosy, żywność z dużą ilością dodatków syntetycznych
zaparcia - mało owoców, warzyw (mało błonnika)
otyłość - wszystkiego za dużo
cukrzyca typu 2 - zbyt dużo węglowodanów prostych
próchnica - węglowodany proste

NutriAdvicerka
moderator



Skąd: Warszawa
Dołączyła: 16.03.2009
Posty: 412

Przepisy: 34

Pomogła: 24


choroby układu krążenia - niedostateczne spożycie warzyw i owoców oraz produktów wysoko błonnikowych, nadmiar spożycia nasyconych kwasów tłuszczowych

niektóre nowotwory - niedostateczne spożycie warzyw i owoców oraz produktów wysoko błonnikowych, nadmiar spożycia alkoholu i soli, nadwaga i mała aktywność fizyczna

nadciśnienie tętnicze - niedostateczne spożycie warzyw i owoców, nadmiar spożycia alkoholu, otyłość, sól

otyłość i cukrzyca typu II - nadmiar spożycia kalorii, mała aktywność fizyczna

osteoporoza - niedostateczne spożycie wapnia i witaminy D, mała aktywność fizyczna

próchnica - częste spożycie węglowodanów rozkładających się w jamie ustnej

niedokrwistość z powodu niedoboru żelaza - niedostateczne spożycie mięsa, warzyw i owoców

wrodzone wady cewy nerwowej - niedostateczne spożycie ciemnozielonych warzyw liściastych, jajek

WiktoriaBLAND




Skąd: Chorzów
Dołączyła: 01.05.2009
Posty: 37

___________________________________________________________________________________________
IRL KRAKÓW. NAUKA. WIEDZA. BADANIA. BŁęDY W IG. ♥♥♥♥♥

BH.38.
MOTTO: Istnieje w Krakowie instytut naukowy o nazwie:
INSTYTUT NAUKOWO-BADAWCZY IM. PROF. RYSZARDA LORENCA W KRAKOWIE. Skrót nazwy, to: IRL KRAKÓW. :lol: *****

PRZEDMIOTEM BADAń IRL JEST IDENTYFIKACJA:
Wpływu produktów zjadanych przez człowieka, a raczej oddziaływanie pierwiastków zawartych w produkcie zjadanym, na narządy wewnętrzne naszego organizmu. Analizując bardziej precyzyjnie, chodzi o ocenę reakcji narządów wewnętrznych na produkt zjadany. Narządy bowiem perfekcyjnie wykonują konkretne funkcje, wyuczone przecież w długim okresie ewolucji na naszej planecie.

TO WŁAŚNIE PRZY PROBLEMACH Z ODŻYWIANIEM, PRZY ZWALCZANIU WSZELKICH CHORÓB / OTYŁOŚCI, NADCIŚNIENIA, MIAŻDŻYCY, RÓWNIEŻ CUKRZYCY TYPU 2:
Niezmiernie pomocne są tabele z produktami odpowiednio prozdrowotnie, odchudzająco i antycukrzycowo sklasyfikowanymi wg tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO TJ. IŻ PRODUKTU.

TABELE TE OPRACOWALI NAUKOWCY Z KRAKOWSKIEGO INSTYTUTU NAUKOWEGO:
O nazwie: IRL KRAKÓW. Spróbuj tak jeść, choćby kilka dni, a poczujesz się lżej i zdrowiej. Jemy niskotłuszczowo, 0% zatruwających toksyn, energetyczne tzw. NISKIE WęGLOWODANY TJ. DO 26% WZROSTU. Pokarmy o właściwym doborze białek, oraz co niezmiernie istotne, nie zawierające toksyn spowalniających i zatruwających nasze organizmy. Skuteczne, zdrowe i warto.

DOSTOSOWANIE SIę DO TABEL ZALECANE I DOZWOLONE, POZWALA W 2-3 DNI:
Ustabilizować poziom cukru we krwi i nie jest to trudne. *****

IRL KRAKÓW:
Nie jest ze świata, w którym komunikowanie się z ludźmi polega na Ich okłamywaniu, pokazywaniu agresji, przedstawianiu jałowego przekazu pseudo merytorycznego. Nie, i stanowczo nie. Dla Nich to patologia i oczywista nieprawidłowość. Reprezentują komunikację międzyludzką, gdzie od początku do końca tejże komunikacji obowiązuje klimat, kolejno: 1. Szacunku, 2. Uprzejmości wobec ludzi. Ew. kolejność może być odwrotna. To jedyna improwizacja dozwolona w tym przekazie.

WSZYSTKIE PORADY ŻYWIENIOWE, ZE SWYM POZIOMEM SKUTECZNOŚCI:
Stanowią rozwiązanie problemów otyłości, nadciśnienia, miażdżycy i cukrzycy typu 2 u człowieka oraz wyeliminowanie bólów kręgosłupa. W temacie żywieniowym odpowiadają na każde i wiele zarazem pytań. Szczerze zachęcają. U Nich wykład jest w kategoriach wyłącznie logicznego i realnego biologicznie przekazu. Te dwa terminy oraz merytoryczny, wreszcie rozwiązujący problemy tych jednostek chorobowych przekaz mają wygrawerowane w swoim emblemacie: IRL KRAKÓW.

CHLEB NA OTYŁOŚć-IRL, JEST W CHWILI OBECNEJ NAJBARDZIEJ WARTOŚCIOWYM PRODUKTEM ŻYWIENIOWYM DLA CZŁOWIEKA NA PLANECIE ZIEMIA:
75% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 22% wzrostu). W całych swoich dziejach ludzkość (7 mld), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.

OPŁATA ZA KAŻDY WYKŁAD JEST OBOWI?ZKOWA, TO WYŁ?CZNIE:
Słowo dziękuję. Możliwa jest dopłata w treści słowa bardzo. Razem pełna sugerowana opłata to: dziękuję bardzo, stanowi taką już rzadko występująca w kraju, Ich ekstrawagancję. Publikacja, którą napisali robi wrażenie. Okres badań, to (1970–2012) czyli 42 lata.

KSI?ŻKA PT. PORADNIK ŻYWIENIOWY CZŁOWIEKA W XXI WIEKU. :cool: *****
Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione. Rozdział R33 zawiera zestaw ćwiczeń na mięśnie okołokręgosłupowe, które w praktycznej, indywidualnej realizacji, finalnie rozwiązują problem bólów kręgosłupa u człowieka.

AUTOR: INSTYTUT NAUKOWO-BADAWCZY IM. PROF. RYSZARDA LORENCA W KRAKOWIE.
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe INSTYTUTU IRL KRAKÓW
Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL
ADRES: http://www.instytutirl.com.pl/

BH.38.
ENGLISH VERSION: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php

Biologia, medycyna.

___________________________________________________________________________________________
IRL KRAKÓW. NISKIE WęGLOWODANY. IDENTYFIKATOR. IG TO BŁęDY. ♥♥♥♥♥

BH.54.
MOTTO: NAUKA. WIEDZA. BADANIA; CZYLI USTALENIA W KRAKOWSKIM IRL. :lol: *****

NAUKOWCY Z INSTYTUTU IRL KRAKÓW,

1. OPRACOWALI:
Przepis na energetyczny CHLEB TYPU KR-IRL, najzdrowszy aktualnie chleb dla człowieka, także inne przepisy np. na tzw. CHLEB NA OSTEOPOROZę-IRL, oraz CHLEB NA OTYŁOŚć-IRL i CHLEB NA CUKRZYCę-IRL. Kolejne odmiany to, CHLEB ANTYMIAŻDŻYCOWY-IRL, CHLEB NA MENOPAUZę/ANDROPAUZę-IRL, CHLEB RYŻOWY-IRL, CHLEB ANTYNOWOTWOROWY-IRL, CHLEB NA NADCIŚNIENIE-IRL, również: CHLEB NA IMPOTENCJę-IRL.

2. SKLASYFIKOWALI:
Prozdrowotnie, odchudzająco i antycukrzycowo żywność w tabelach tzw. INDEKS ŻYWIENIOWY TJ. IŻ PRODUKTU.

3. PRZEDSTAWILI:
Spójną teorię, popartą badaniami laboratoryjnymi (1970-2012 tj. 42 lata), która daje finalne rozwiązanie problemów: otyłości, również cukrzycy typu 2, czyli tzw. ŻYWIENIE RACJONALNE WG, IRL KRAKÓW. *****

4. DOPRECYZOWALI:
Zestaw ćwiczeń na MIęŚNIE OKOŁOKRęGOSŁUPOWE, które w praktycznej, indywidualnej realizacji, skutecznie rozwiązują problem bólów kręgosłupa u człowieka.

5. PRZYGOTOWALI:
Realny program oszczędności w zużyciu energii, również oszczędności żywieniowych, dla organizmów żywych w zasobach ekosystemu planety Ziemia.

PUENTA: Imponujące. Uwaga, okres badań 1970-2012 (42 lata).

CHLEB NA OTYŁOŚć-IRL, JEST W CHWILI OBECNEJ NAJBARDZIEJ WARTOŚCIOWYM PRODUKTEM ŻYWIENIOWYM DLA CZŁOWIEKA NA PLANECIE ZIEMIA:
75% Energii (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 22% wzrostu). W całych swoich dziejach LUDZKOŚć (7 MLD), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego produktu żywieniowego.

ZOBACZ TAKŻE; CUKRZYCA TYPU 2, WG: IRL KRAKÓW.
Książka, pt. PORADNIK ŻYWIENIOWY CZŁOWIEKA W XXI WIEKU. :cool: *****
Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione.
Skrót adresu strony w Internecie: INSTYTUTIRL
ADRES: http://www.instytutirl.com.pl/

BH.54.
ENGLISH VERSION: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php

Biologia, medycyna.

___________________________________________________________________________________________

572.8. Ziemniak. IRL KRAKÓW. Wykres..JPG



6. PŻ.c. PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku..JPG



38.037a. KB. INSTYTUT IRL KRAKÓW... NISKIE WĘGLOWODANY TJ. DO 26% WZROSTU... GLUKOZA NATURALNA... INDEKS ŻYWIENIOWY TJ. IŻ PRODUKTU....JPG



REALIA. http://ww.kif.pl/forum/viewtopic.php?t=595872&f=12