Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
- Przewodnik po serach żółtych
- Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- Zmiany w białkach, tłuszczach, węglowodanach i witaminach podczas przetwarzania i przechowywania
- Przegląd serów francuskich
- Makaron grochowy - sprawdź, z czym to się je i dlaczego warto
- Owoce runa leśnego - rodzaje, kaloryczność, wpływ na zdrowie
- Wątróbka - czy jest zdrowa? Kalorie i wartości odżywcze
POPULARNE PRZEPISY
- Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Zapiekanka z łososia ze szpinakiem
Szpinak dokładnie umyj, osusz i odstaw na sicie do ocieknięcia, a... - Placek orzechowy w cieście francuskim
Ciasto: Z podanych składników zagnieć ciasto francuskie i podziel je na... - Makaron z młodym szpinakiem i rzodkiewką
Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Czosnek obierz, drobno... - Zupa serowo-pieczarkowa z pulpecikami
Mięso mielone połącz z posiekaną cebulą, 1 jajkiem, bułką tartą oraz... - Zupa po seczuańsku
Grzybki namoczyć w letniej wodzie, a po 20 minutach zagotować w tej... - Żurek wielkanocny na zakwasie w chlebie
Przygotowanie zakwasu: Wodę gotujemy i studzimy aż będzie letnia. W... - Cepeliny ze śledziami
Ciasto: Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę. Surowe ziemniaki...
CZY WIESZ, ŻE
Wysiłek fizyczny związany jest z utratą wody z organizmu. Odzwierciedla się to pod postacią potu, który pojawia się w trakcie treningu. Dlatego też, tak istotne jest uzupełnianie płynów. Gdy uprawiamy sport dłużej niż 45 minut, powinniśmy pamiętać o tym, żeby zabrać ze sobą butelkę niegazowanej wody mineralnej. Wodę uzupełnia się co piętnaście minut, wypijając jej około 100ml. Pamiętać należy jednocześnie o tym, iż częstsze picie w mniejszych ilościach to dużo lepsze rozwiązanie, niż jednorazowe wypicie litra wody. Sprawi to, iż nasze komórki poprzez częstsze dostarczanie płynów, zostaną lepiej nawodnione.
LOSOWA DIETA
Dieta dr Williama HayaZałożenia diety dr Williama Haya (niełączenia): Opracowana przez amerykańskiego lekarza Williama Howarda Haya jest dietą niełączenia produktów węglowodanowych z białkowymi. Produkty podzielił on na białkowe, węglowodanowe i neutralne. Te ostatnie można łączyć ze wszystkimi innymi. W ciągu dnia należy zjeść jeden posiłek oparty na węglowodanach, jeden... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła