Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Forum dyskusyjne

Forum - Składniki żywności



powrót

Kapusta kiszona zmniejsza zagrożenie rakiem piersi.

Przemko




Skąd: Wrocław
Dołączył: 08.04.2012
Posty: 70

Kapusta kiszona jest bardzo bogatym przetworem. Jest Probiotykiem, który posiada bakterie lactobaciklus, które są kwasowo-zasadowe. Dzięki temu potrafi oczyszczać organizm z toksyn, pasożytów, bakterii. Już zapowiada się Ciekawie i zachęcająco. Posiada również przeciwutleniacze.
Sok z kiszonej kapusty posiada więcej witaminy C niż cytryna. Mianowicie 30-60mg na 100 gram produktu. Znajdziesz w niej jeszcze takie witaminy jak B12, E, K. Nie zabrakło również miejsca na minerały takie jak: żelazo, potas, cynk, wapno, błonnik.
Dalsza część Artykułu.
http://expertdiet.pl - Jak Fantastycznie Byłoby Spać 2 Godziny Krócej I Mieć Energię Na Cały Dzień? Recepta Na 2x Silniejszą Odporność I Efektywną Regeneracje Organizmu. Kiedy Będziesz Gotowy Poznać Sekret Czytaj Dalej.

longbottom




Dołączył: 17.01.2014
Posty: 4


Fajny artykuł, ja ze swej strony dodam, że kapusta kiszona działa także świetnie na układ trawienny i chroni w naturalny sposób żołądek :)
Woda alkaliczna dla Twojego zdrowia - http://www.natura-zdrowie.pl/

Adam Slownik




Skąd: Warszawa / Kalisz
Dołączył: 17.06.2015
Posty: 245


muszę przekazać dziewczynom w domu bo nie wiedziały że ma takie właściwości
Doradzę w zdrowej suplementacji http://sklep.kenayag.com.pl