Dzisiaj jest: Wtorek, 19.03.2024 Imieniny: Józefa i Bogdana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Forum dyskusyjne

Forum - Składniki żywności


«   | 1 | 2 | 3 | 4 |  

powrót

Błonnik

dylsien




Ostrzeżenia: 1
Dołączyła: 06.06.2013
Posty: 17

Jakie znacie sposoby na uzupełnienie niedoboru błonnika w organizmie? Są może jakieś ciastka lub suplementy diety łatwo dostępne, które go zawierają?

Przemko




Skąd: Wrocław
Dołączył: 08.04.2012
Posty: 70


Polecam błonnik witalny. Można go kupić tanio na allegro... :) 
http://expertdiet.pl - Jak Fantastycznie Byłoby Spać 2 Godziny Krócej I Mieć Energię Na Cały Dzień? Recepta Na 2x Silniejszą Odporność I Efektywną Regeneracje Organizmu. Kiedy Będziesz Gotowy Poznać Sekret Czytaj Dalej.

Yolanda




Dołączył: 15.07.2015
Posty: 1

Dobrym źródłem błonnika są produkty zbożowe jak najmniej przetworzone. Ja najczęściej kupuję batony zbożowe i piramidki popcrop.

dylsien




Ostrzeżenia: 1
Dołączyła: 06.06.2013
Posty: 17


Yolanda napisał/a:
Dobrym źródłem błonnika są produkty zbożowe jak najmniej przetworzone. Ja najczęściej kupuję batony zbożowe i piramidki popcrop.

 

 A możesz napisać coś więcej o tych piramidkach bo nigdy o nich nie słyszałam? To słodkie czy słone?


Teddy




Dołączył: 03.09.2014
Posty: 13

Przepisy: 136


Dobrym źródłem błonnika są np.: otręby pszenne, fasola czerwona, fasola biała, groch, wiórki kokosowe, suszone brzoskwinie, maliny, sezam, ryż brązowy oraz chleb żytni pełnoziarnisty.

Bodykox




Dołączył: 01.04.2015
Posty: 447

Pomógł: 2



Osobiście najczęściej stosuje ryż brązowy, ale to pewnie dlatego że używam go w swojej codziennej diecie ;)
hardcorowo

MrHyde




Dołączył: 02.10.2014
Posty: 13

Przepisy: 117


A ja najczęściej jem chleb żytni pełnoziarnisty, bo kanapki to podstawa mojej diety.;-)

esperanza




Dołączyła: 25.02.2016
Posty: 9

Bardzo dobrym i wartościowym źródłem błonnika jest mąka kokosowa. Przy tym nie zawiera ona glutenu, więc po prostu same korzyści. Można ją kupić w dobrych sklepach - od jakiegoś czasu stosuję ją albo samodzielnie, ale wtedy potrzeba jajek lub siemienia lnianego, aby ciasto się związało albo też mieszając z innymi mąkami, np. mąką kasztanową. 

Bodykox




Dołączył: 01.04.2015
Posty: 447

Pomógł: 2



Polecam zielony jęczmień. W pastylkach albo w proszku. Dużo owoców i warzyw. Dużo błonnika mają czarne porzeczki, maliny, jabłka :)
hardcorowo

Fitfanka




Skąd: Gdańsk
Dołączyła: 27.09.2016
Posty: 2

Soki przecierowe również są bogate w błonnik. :) Polecam soki z marchewki oraz pomidora. Z przecieru zrobionego z 0,5 kg marchewki, znajdziesz 7,5 mg błonnika. 
Jeśli używał ktoś http://inspiracje.mango.pl/life-juicer-2/ proszę o kontakt i opinie! Pozdrawiam :)

«   | 1 | 2 | 3 | 4 |