Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
- Przewodnik po serach żółtych
- Co powinna zawierać dieta dla mężczyzn?
- Przegląd rosyjskich deserów
- Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
- Prażone czy smażone? - jest różnica!
- Substancje antyodżywcze (antyżywieniowe) w żywności
- Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
POPULARNE PRZEPISY
- Prażuchy
Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w ćwiartki. Ugotuj je w osolonej wodzie,... - Łososiowa przekąska
Do miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia, szczyptę soli, margarynę,... - Wątróbka drobiowa z grzanką i kaparami
Wątróbkę oczyść, umyj, osusz. Kapary odsącz z zalewy. Natkę pietruszki... - Zupa kukurydziano-selerowa
Kukurydzę, seler, oraz drobno posiekaną paprykę oraz cebulę zalać w... - Tarta serowo-gruszkowa
Z mąki, masła, jajka, śmietany i szczypty soli zagnieć jednolite ciasto.... - Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Świąteczna zapiekanka z karpia
Karpia odfiletuj, pokrój na kawałki, oprósz solą i obtocz w mące... - Potrawka z indyka z warzywami
Rozpuść połowę masła oraz oleju na dużej patelni, dodaj kotlety z indyka...
CZY WIESZ, ŻE
Jednym z najpopularniejszych serów pleśniowych jest ser Camembert. Jego nazwa pochodzi od nazwy wsi w Normandii. Pierwszy ser tego typu wyprodukowano już w XVIII wieku. Do jego produkcji stosuje się grzyby pleśni Penicillium camemberti. W wersji oryginalnej Camembert wytwarzany jest z niepasteryzowanego mleka krowiego, a jego smak jest lekko słonawy.
OSTATNIO NA FORUM
Doradzicie co dać tacie na 60 te urodziny »Delmak Wyjedźcie we dwie na wycieczkę to będzie najlepszy prezent musi być droga...
Catering dietetyczny - jedzenie na telefon »Fitpapu Catering dietetyczny to istotnie świetne rozwiązanie dla osób,...
LOSOWA DIETA
Dieta bezglutenowa (w celiakii)Założenia - dieta bezglutenowa: Białkami wywołującym chorobę glutenową (inna nazwa: choroba trzewna, celiakia) są frakcje białka pszenicy - gliadyna, żyta - sekalina, jęczmienia - hordeina, owsa - awenina. Frakcje te noszą wspólną nazwę glutenu. Różne procesy technologicznej obróbki zbóż niestety nie są w stanie znieść niekorzystnego działania... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła