http://jedzipijnazdrowie.blogspot.com/2012/07/osos-smazony.html
W rybnym sklepiku pan zaproponował mi 1 kilogramową paczkę mrożonych kawałków łososia. Wychodzi dużo taniej niż czysty filet bo 18pln/kg, a są to kawałki czystego mięsa bez skóry i ości, więc zapytajcie o coś takiego w swoim sklepie.
*Wykonanie*
- łososia rozmrozić, opłukać i osuszyć na ręczniku papierowym
- kawałki ryby obsypać ulubioną przyprawą do ryb (polecam nowe serie bez glutaminianu sodu np: Kotanyi, można też użyć soli i ziołowego pieprzu
- przyprawiona rybę oprószamy maka orkiszową z pełnego przemiału i kładziemy na rozgrzany olej rzepakowy
- smażymy z każdej strony na rumiano
- usmażone kawałki odsączmy z oleju na papierowym ręczniku i GOTOWE
W rybnym sklepiku pan zaproponował mi 1 kilogramową paczkę mrożonych kawałków łososia. Wychodzi dużo taniej niż czysty filet bo 18pln/kg, a są to kawałki czystego mięsa bez skóry i ości, więc zapytajcie o coś takiego w swoim sklepie.
*Wykonanie*
- łososia rozmrozić, opłukać i osuszyć na ręczniku papierowym
- kawałki ryby obsypać ulubioną przyprawą do ryb (polecam nowe serie bez glutaminianu sodu np: Kotanyi, można też użyć soli i ziołowego pieprzu
- przyprawiona rybę oprószamy maka orkiszową z pełnego przemiału i kładziemy na rozgrzany olej rzepakowy
- smażymy z każdej strony na rumiano
- usmażone kawałki odsączmy z oleju na papierowym ręczniku i GOTOWE