Składniki:
Sałatę dokładnie umyć i osuszyć, pomidora moża oblać wrzątkiem i obrać ze skóry, pokroić w ćwiartki, ogórka w talarki. Odsączyć kukurydzę. Wszystkie warzywa połączyć, pokroić mozzarellę i dorzucić do sałatki. Na suchej patelni teflonowej uprażyć pestki dyni i słonecznika, posypać sałatkę, na koniec polać sosem.
- roszponka (ilość wg uznania)
- pół ogórka
- pomidor
- 1/4 puszki kukurydzy
- kulka mozzarelli light
- łyżka słonecznika łuskanego
- łyżka pestek dyni
- dwie łyżki octu balsamicznego
- łyżka oliwy z oliwek
- łyżka musztardy
- łyżeczka miodu
- sól, pieprz
Sałatę dokładnie umyć i osuszyć, pomidora moża oblać wrzątkiem i obrać ze skóry, pokroić w ćwiartki, ogórka w talarki. Odsączyć kukurydzę. Wszystkie warzywa połączyć, pokroić mozzarellę i dorzucić do sałatki. Na suchej patelni teflonowej uprażyć pestki dyni i słonecznika, posypać sałatkę, na koniec polać sosem.
cofnąć się by wziąć rozbieg