Jakiś czas temu spróbowałam pysznej sałatki, właśnie z dzikiego ryżu nic tam nadzwyczajnego nie było, ale od tamtej pory jest chyba moją ulubioną
50g dzikiego ryżu
1szt żółtej i czerwonej papryki
50g orzechy nerkowca
2 cebule
sos:
oliwa z oliwek
czosnek
ocet jabłkowy
Płukany dokładnie, a następnie gotujemy ryż (ok 5o minut w wywarze jarzynowym). Na patelni rumienimy orzechy na złoty kolor i odstawiamy. Podsmażamy cebulę pokrojoną w piórka i paprykę w sporą kostkę. Na koniec wszystko mieszamy. Zalewamy sosem i odstawiamy w chłodne miejsce na całą noc. Pycha, zajadałam się tym cały weekend
Plus taka mała reklama; ponieważ dziki ryż możecie kupić właśnie u mnie w Eko Chatce na stronie sklepu
50g dzikiego ryżu
1szt żółtej i czerwonej papryki
50g orzechy nerkowca
2 cebule
sos:
oliwa z oliwek
czosnek
ocet jabłkowy
Płukany dokładnie, a następnie gotujemy ryż (ok 5o minut w wywarze jarzynowym). Na patelni rumienimy orzechy na złoty kolor i odstawiamy. Podsmażamy cebulę pokrojoną w piórka i paprykę w sporą kostkę. Na koniec wszystko mieszamy. Zalewamy sosem i odstawiamy w chłodne miejsce na całą noc. Pycha, zajadałam się tym cały weekend
Plus taka mała reklama; ponieważ dziki ryż możecie kupić właśnie u mnie w Eko Chatce na stronie sklepu
Abigail