Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
- Przewodnik po serach żółtych
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
- Przegląd rosyjskich deserów
- Zmiany w białkach, tłuszczach, węglowodanach i witaminach podczas przetwarzania i przechowywania
- Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
- Egzotyczne azjatyckie słodkości
- Prażone czy smażone? - jest różnica!
POPULARNE PRZEPISY
- Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Zapiekanka z łososia ze szpinakiem
Szpinak dokładnie umyj, osusz i odstaw na sicie do ocieknięcia, a... - Makaron z młodym szpinakiem i rzodkiewką
Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Czosnek obierz, drobno... - Potrawka z indyka z warzywami
Rozpuść połowę masła oraz oleju na dużej patelni, dodaj kotlety z indyka... - Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i... - Placek orzechowy w cieście francuskim
Ciasto: Z podanych składników zagnieć ciasto francuskie i podziel je na... - Zupa serowo-pieczarkowa z pulpecikami
Mięso mielone połącz z posiekaną cebulą, 1 jajkiem, bułką tartą oraz... - Zapiekanka mazurska
Ziemniaki obierz, pokrój w 0,5-centymetrowe plastry i lekko podgotuj....
CZY WIESZ, ŻE
Para to sposób na zdrowie. A dokładniej gotowanie na parze. Powszechnie wiadomo, że gotując warzywa na parze, zachowujemy w ten sposób więcej witamin. Ale na parze możemy gotować nie tylko warzywa. Jeśli dbamy o sylwetkę, a także o nasze samopoczucie i zdrowie, równie dobrze na parze możemy gotować mięso czy też ryby. Kurczak ugotowany w parowarze będzie bardziej soczysty i miękki, a i ryba więcej niezbędnych składników, a gotując ją w folii, sprawimy, że po jej otwarciu pojawi się także przyjemny zapach. Poza tym gotowanie w parowarze to świetna alternatywa dla osób, które mają już dość tłustych i nudnych potraw.
LOSOWA DIETA
Dieta Ewy KuryłoZałożenia - dieta Ewy Kuryło: Od pięciu lat cała moja rodzina nie jada wołowiny i wieprzowiny. Zamiast nich przyrządzamy kurczaka, indyka lub ryby. Oczywiście jadamy dużo warzyw, pijemy soki i wodę mineralną. Ostatnio jednak zrezygnowałam z kupowania soi, bo nie na wszystkich opakowaniach jest informacja, czy jest modyfikowana genetycznie.... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła