Kilka miesie?cy temu rozpocze?ła sie? moja walka ze stwardnieniem rozsianym. Pocza?tkowo było bardzo cie?z?ko i nie wiedziałam jak sobie z tym wszystkim poradzic?, jednak znalazłam fundacje? Pomo?z? walczyc? o życie dzie?ki kto?rej mogłam osowić rzeczywistość to czym jest sm. Teraz normalnie funkcjonuje na dobrym poziomie z?ycia. Nie tylko udzielili mi wsparcia finansowego ale tez? pomogli gdy miałam wa?tpliwos?ci lub cos? mnie me?czyło. Musiałam jedynie załoz?yc? subkonto na ich stronie pomozwalczyc.pl/programy/ dzięki któremu mam pieniądze na wszystkie potrzeby związane z chorobą. Mys?le? z?e bez ich pomocy byłoby mi okropnie cie?z?ko sobie poradzic?.
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
- Przewodnik po serach żółtych
- Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- Zmiany w białkach, tłuszczach, węglowodanach i witaminach podczas przetwarzania i przechowywania
- Cholesterol i trójglicerydy - interpretacja wyników i ich proporcji. Inne czynniki chorób sercowo-naczyniowych
- Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
- Prażone czy smażone? - jest różnica!
- Kuchnia estońska
POPULARNE PRZEPISY
- Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Cepeliny ze śledziami
Ciasto: Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę. Surowe ziemniaki... - Makaron z młodym szpinakiem i rzodkiewką
Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Czosnek obierz, drobno... - Zapiekanka z łososia ze szpinakiem
Szpinak dokładnie umyj, osusz i odstaw na sicie do ocieknięcia, a... - Rosół z szafranem
Kości i mięso opłukać i wstawić do gotowania w zimnej, osolonej wodzie.... - Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i... - Zupa parzucha
Warzywa umyj i obierz. Marchew, pietruszkę i seler pokrój w kostkę. Por... - Omlet z szynką, papryką i serem
Jajka wbij do miski. Dodaj mleko, sól oraz pieprz i ubij. Szczypiorek...
CZY WIESZ, ŻE
Pełnowartościowe białko to nie tylko to występujące w mięsie. Powszechnie istnieje bowiem opinia, iż w codziennej diecie musi znaleźć się mięso, gdyż tylko ono jest źródłem pełnowartościowego białka. Otóż nie ma nic bardziej mylnego. Wszelkie produkty pochodzenia zwierzęcego, jak chociażby nabiał, to także źródło pełnowartościowego białka. Pełnowartościowe białko w produktach roślinnych występuje w amarantusie i komosie ryżowej, a także w algach np. chlorelli i spirulinie. Ponadto odpowiednie zbilansowanie diety pozwala na uzupełnienie także białka niepełnowartościowego, którego dużo jest w produktach roślinnych. Nie należy się zatem bać "jarskich obiadów", gdyż istnieje zasada komplementarności białek, która mówi o wzajemnym uzupełnianiu się aminokwasów.
LOSOWA DIETA
Dieta dla szczupłychZałożenia diety dla szczupłych: W czasie kiedy większość ludzi będących na różnorodnych dietach walczy z nadwagą, jest grupa ludzi, która postępuje odwrotnie i próbuje przybrać na wadze. Podwyższenie wagi w zdrowy sposób (poprzez wzrost tkanki mięśniowej, a nie tłuszczowej !) jest procesem wolnym. Aby zyskać 0,5 kg na tydzień, będzie potrzebne... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła