Znalazlem dosc ciekawy artykul i jestem ciekaw waszych opinii na ten temat:
http://wyborcza.pl/1,75248,7717475,My_chcemy_masla_a_nie_margaryny.html
http://wyborcza.pl/1,75248,7717475,My_chcemy_masla_a_nie_margaryny.html
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
|
|
Ale oliwa z oliwek podobno nie nadaje do smazenia w ogole. Najlepsza i najzdrowsza jest surowa. Podczas smazenia cos traci, czy cos sie wydziela... Nie mam pewnosci, bo rozne zrodla, roznie podaja, a ja nie potrafie sie w tym rozeznac.
Zawsze sprawdzam etykietę
Założenia - dieta w chorobie wrzodowej: Chorobą wrzodową nazywamy ubytki błony śluzowej żołądka i dwunastnicy. Jeśli ból pojawia się ok. 30 min po jedzeniu - mamy najczęściej do czynienia z chorobą wrzodową żołądka, jeśli 1-3 godz. po jedzeniu, w nocy lub nad ranem - z wrzodami dwunastnicy. Należy do najczęściej występujących schorzeń przewodu... WIĘCEJ