Znalazlem dosc ciekawy artykul i jestem ciekaw waszych opinii na ten temat:
http://wyborcza.pl/1,75248,7717475,My_chcemy_masla_a_nie_margaryny.html
http://wyborcza.pl/1,75248,7717475,My_chcemy_masla_a_nie_margaryny.html
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
|
|
Ale oliwa z oliwek podobno nie nadaje do smazenia w ogole. Najlepsza i najzdrowsza jest surowa. Podczas smazenia cos traci, czy cos sie wydziela... Nie mam pewnosci, bo rozne zrodla, roznie podaja, a ja nie potrafie sie w tym rozeznac.
Zawsze sprawdzam etykietę
Założenia - dieta bezglutenowa: Białkami wywołującym chorobę glutenową (inna nazwa: choroba trzewna, celiakia) są frakcje białka pszenicy - gliadyna, żyta - sekalina, jęczmienia - hordeina, owsa - awenina. Frakcje te noszą wspólną nazwę glutenu. Różne procesy technologicznej obróbki zbóż niestety nie są w stanie znieść niekorzystnego działania... WIĘCEJ