Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
- Wzmocnij swoją odporność - jak przetrwać sezon jesienno-zimowy bez przeziębień
- Przewodnik po serach żółtych
- Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- Jak powstają sery kwasowe (twarogowe) i podpuszczkowe?
- Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
- Kuchnia słowacka
- Kuchnia estońska
POPULARNE PRZEPISY
- Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Zapiekanka z łososia ze szpinakiem
Szpinak dokładnie umyj, osusz i odstaw na sicie do ocieknięcia, a... - Makaron z młodym szpinakiem i rzodkiewką
Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Czosnek obierz, drobno... - Cepeliny ze śledziami
Ciasto: Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę. Surowe ziemniaki... - Sałatka z mortadelą i ogórkiem kiszonym
Dymkę oczyść, posiekaj. Mortadelę pokrój w słupki. Natkę umyj, posiekaj.... - Prażuchy
Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w ćwiartki. Ugotuj je w osolonej wodzie,... - Potrawka z indyka z warzywami
Rozpuść połowę masła oraz oleju na dużej patelni, dodaj kotlety z indyka... - Kotlety jajeczne z twarogiem
8 jajek ugotuj na twardo. Ostudź, obierz i drobno posiekaj. Następnie...
CZY WIESZ, ŻE
Sałatki, które najczęściej jemy w porze obiadowej powinny być zawsze z dodatkiem zawierającym tłuszcz. I wcale nie chodzi tu o mięso, ale o to, co dodajemy do naszych sałatek. Warzywa i owoce, z których składają się sałatki zawierają w sobie zarówno witaminy rozpuszczalne w wodzie, jak i tłuszczach, dlatego ważne jest, aby dodawać do sałatek oliwę, jogurt czy też olej - oczywiście w nieznacznych ilościach, żeby nie zwiększać dodatkowo kaloryczności, ale po to, by witaminy A, D, E i K - czyli te rozpuszczalne właśnie w tłuszczach, były dla nas lepiej przyswajalne.
OSTATNIO NA FORUM
Gdzie na wakacje w Polsce »doctor_t Polecam nasze urocze Bieszczady . Byłem w Berezce niedaleko Polańczyka nad...
LOSOWA DIETA
Dieta po udarze mózguZałożenia - dieta po udarze mózgu: Najczęstszą przyczyną udaru mózgu są zmiany miażdżycowe w tętnicach doprowadzających krew do mózgu. Objawy udaru to: omdlenie, zaburzenia świadomości, zaburzenia mowy, widzenia, słuchu oraz jednostronny (znacznie rzadziej dwustronny) niedowład ciała. Miażdżyca tętnic mózgowych może początkowo nie dawać żadnych... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła