Dzisiaj jest: Czwartek, 19.10.2017 Imieniny: Piotra i Ziemowita



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780


Kalkulator zawartości alkoholu we krwi


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


   Wynik obliczeń poniższego wirtualnego alkomatu (alkotestu) nie musi dokładnie pokrywać się z rzeczywistą zawartością alkoholu w krwi. Każda osoba ma indywidualną tolerancję na alkohol, dlatego też wyniki otrzymane dzięki kalkulatorowi mogą znacznie odbiegać od rzeczywistego stanu rzeczy. Jedyną wiarygodną metodą stwierdzenia ilości alkoholu we krwi jest jej laboratoryjny test krwi. Dokładniejszy wynik można uzyskać robiąc test homologowanym alkomatem.



Ważne informacje:

Przeciętna zawartość alkoholu w popularnych napojach alkoholowych:

Piwo lekkie - do 3,5%
Piwo pełne - do 5,5%
Piwo mocne - do 9%
Wino - 10-13%
Wódka - 38-45%



Na zawartość alkoholu we krwi i szybkość jego spadku mają wpływ następujące czynniki:

- nastrój i forma psychiczna
- ilość wchłoniętego czystego alkoholu
- spożywanie pokarmów przed, w trakcie lub po wypiciu alkoholu
- zawartość wody w organizmie
- mieszanie alkoholi i różnych zawartościach ekstraktu i alkoholu


   W polskim prawie dopuszczalna zawartość alkoholu we krwi wynosi do 0,2 ‰ (promila), zawartość od 0,2 do 0,5 ‰ jest traktowana jako stan po spożyciu alkoholu, natomiast powyżej 0,5 ‰ jest to stan upojenia alkoholowego.



   Czas od spożycia alkoholu jeżeli był mniejszy niż 1 godzina [h] np. 30 minut to wówczas do kalkulatora wpisujemy wartość 0.5.


Zaznacz jednostki:
Podaj swoją wagę kg
Czas od spożycia godzin
Piwo - 3.5% ml
Piwo - 5.5% ml
Piwo - 7% ml
Piwo - 9% ml
Wino 12% ml
Alkohol 40% ml
Alkohol 60% ml
Zaznacz swoją płeć:KobietaMężczyzna
Szacowana zawartość alkoholu
w Twojej krwi wynosi:
Co oznacza, że:

Oceń artykuł:

Średnia ocena: 4.60 Ocen: 108


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE