Dzisiaj jest: Niedziela, 20.10.2019 Imieniny: Ireny i Kleopatry



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Ananas w porto


07.07.2012
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

afrykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 osób


Składniki

  • 1 sztuka duży dojrzały ananas
  • cukier puder do posypania
  • 1/2 szklanki  porto (ruby port)
  • orzechy nerkowca do posypania

Sposób przyrządzania:

    Ananasa pokrój na cząstki o grubości 1 cm. Z każdej cząstki zetnij skórkę i usuń twardy rdzeń. Posyp cukrem pudrem z obu stron, a potem przełóż do szklanej lub porcelanowej miski. Cząstki ananasów polej porto, odstaw na kilka godzin. Od czasu do czasu odwracaj ananasy w zalewie z porto. Ostatni raz odwróć owoce bezpośrednio przed podaniem. Przełóż do miseczek i posyp orzechami nerkowca.



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

    Producent: Victoria Cymes


    Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

    Dorota Drozd

    Wydawnictwo: RM


    Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE