Dzisiaj jest: Piątek, 22.11.2019 Imieniny: Marka i Cecylii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Babeczki owsiane


25.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 2 szklanki  płatków owsianych (niepełne)
  • 1/3 szklanki  posiekanych orzechów włoskich
  • 1 łyżeczka  proszku do pieczenia
  • 1/4 szklanki  cukru
  • 1/3 szklanki  rodzynek
  • 1 sztuka jajko
  • 2 łyżeczki  oleju
  • 3/4 szklanki  chudego mleka

Sposób przyrządzania:

  1. Płatki owsiane wymieszaj z orzechami, rodzynkami, proszkiem do pieczenia, cukrem, olejem i jajkiem. Na końcu wlej tyle mleka, aby po wymieszaniu uzyskać zwartą, gęstą masę.
  2. Masę wykładaj do papilotek do 2/3 ich wysokości. Piecz 10 minut w temperaturze 220 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE