Dzisiaj jest: Wtorek, 17.07.2018 Imieniny: Bogdana i Aleksego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Babeczki owsiane


25.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 2 szklanki  płatków owsianych (niepełne)
  • 1/3 szklanki  posiekanych orzechów włoskich
  • 1 łyżeczka  proszku do pieczenia
  • 1/4 szklanki  cukru
  • 1/3 szklanki  rodzynek
  • 1 sztuka jajko
  • 2 łyżeczki  oleju
  • 3/4 szklanki  chudego mleka

Sposób przyrządzania:

  1. Płatki owsiane wymieszaj z orzechami, rodzynkami, proszkiem do pieczenia, cukrem, olejem i jajkiem. Na końcu wlej tyle mleka, aby po wymieszaniu uzyskać zwartą, gęstą masę.
  2. Masę wykładaj do papilotek do 2/3 ich wysokości. Piecz 10 minut w temperaturze 220 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE