Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2019 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5843

Babeczki owsiane


25.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 2 szklanki  płatków owsianych (niepełne)
  • 1/3 szklanki  posiekanych orzechów włoskich
  • 1 łyżeczka  proszku do pieczenia
  • 1/4 szklanki  cukru
  • 1/3 szklanki  rodzynek
  • 1 sztuka jajko
  • 2 łyżeczki  oleju
  • 3/4 szklanki  chudego mleka

Sposób przyrządzania:

  1. Płatki owsiane wymieszaj z orzechami, rodzynkami, proszkiem do pieczenia, cukrem, olejem i jajkiem. Na końcu wlej tyle mleka, aby po wymieszaniu uzyskać zwartą, gęstą masę.
  2. Masę wykładaj do papilotek do 2/3 ich wysokości. Piecz 10 minut w temperaturze 220 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE