Dzisiaj jest: Poniedziałek, 26.08.2019 Imieniny: Marii i Zefiryny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5847

Babeczki serowe


17.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 15 - 20 osób


Składniki

  • 100 g  czekolady deserowej
    Masa
  • 100 g  czekolady deserowej lub mlecznej
  • 200 g  sera mascarpone
  • 1/4 łyżki  esencji waniliowej
  • kakao w proszku (do posypania)

Sposób przyrządzania:

  1. Blachę do pieczenia wyłozyć pergaminem. Połamać na kawałki 100 g czekolady deserowej, wsypać do miski umieszczonej na rondlu z gorącą wodą i roztopić. Łyżeczką lub pędzelkiem rozprowadzić czekoladę na bokach i dnie 20 papierowych foremek. Ustawić foremki do góry dnem na blasze i poczekać, aż czekolada stężeje.
  2. Gdy czekolada stwardnieje, ostrożnie usunąć papier.
  3. Aby przygotować masę, należy przełożyć ser do miski i dokładnie utrzec z esencją waniliową oraz stopioną czekoladą. Wstawić masę do lodówki, aby ją schłodzić, od czasu do czasu mieszając.
  4. Przełożyć masę do woreczka do dekorowania z nakładką w kształcie gwiazdki i wycisnąć masę do czekoladowych babeczek. Posypac kakao w proszku i podawać.
  5. PROPOZYCJA: Zamiast sera mascarpone babeczki można napełniać bita śmietaną.
  6. RADA: Włoski ser mascerpone mozna zastąpić pełnotłustym twarożkiem, delikatnym w smaku i łatwym do wymieszania z czekoladą.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

arus151

Posty : 0

Przepisy: 50


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE