Dzisiaj jest: Niedziela, 17.06.2018 Imieniny: Laury i Adolfa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5800

Babeczki z burakami


23.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 10 osób


Składniki

  • 2 sztuki starte buraki
  • 1.5 szklanek  mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 1/2 szklanki  cukru trzcinowego
  • 3 sztuki jajka
  • 2 sztuki gorzkie czekolady
  • 100 ml  oleju
  • 1/2 łyżeczki  proszku do pieczenia
  • tłuszcz do wysmarowania formy

Sposób przyrządzania:

  1. Czekolady roztop w kąpieli wodnej. Wystudź.
  2. Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę.
  3. Do miski przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodaj żółtka, cukier, olej, czekoladę i buraki. Delikatnie wymieszaj. Następnie dodaj pianę z białek. Ponownie wymieszaj.
  4. Ciasto rozłóż do natłuszczonych foremek na 2/3 ich wysokości. Piecz 30 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE