Dzisiaj jest: Wtorek, 17.09.2019 Imieniny: Justyna i Franciszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Babeczki z burakami


23.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 10 osób


Składniki

  • 2 sztuki starte buraki
  • 1.5 szklanek  mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 1/2 szklanki  cukru trzcinowego
  • 3 sztuki jajka
  • 2 sztuki gorzkie czekolady
  • 100 ml  oleju
  • 1/2 łyżeczki  proszku do pieczenia
  • tłuszcz do wysmarowania formy

Sposób przyrządzania:

  1. Czekolady roztop w kąpieli wodnej. Wystudź.
  2. Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę.
  3. Do miski przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodaj żółtka, cukier, olej, czekoladę i buraki. Delikatnie wymieszaj. Następnie dodaj pianę z białek. Ponownie wymieszaj.
  4. Ciasto rozłóż do natłuszczonych foremek na 2/3 ich wysokości. Piecz 30 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE