Dzisiaj jest: Niedziela, 24.09.2017 Imieniny: Gerarda i Teodora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5777

Babka bananowa z bakaliami


08.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 15 osób


Składniki

  • 3 sztuki jajka
  • 1.5 szklanek  cukru
  • 1.5 szklanek  mąki
  • 1 szklanka  oleju
  • 1 łyżeczka  sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka  proszku do pieczenia
  • 2 sztuki rozgniecione banany
  • 5 łyżek  zmielonych orzechów włoskich
  • 1 łyżeczka  aromatu waniliowego
    Dodatkowo
  • garść rodzynek
  • lukier

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka utrzyj z cukrem. Przesiej do nich mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Dodaj rozgniecione banany, olej i aromat waniliowy. Zmiksuj wszystko na gładką masę.
  2. Rodzynki zalej wrzątkiem, by zmiękły. Następnie odcedź je, obsyp mąką i dodaj do masy razem ze zmielonymi orzechami. Wymieszaj.
  3. Ciasto przełóż do foremki na babkę. Piecz 45 minut w temperaturze 175 st. C. Po wyjęciu z piekarnika przestudź i polukruj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE