Dzisiaj jest: Niedziela, 17.11.2019 Imieniny: Grzegorza i Salomei



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Babka bananowa z bakaliami


08.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 15 osób


Składniki

  • 3 sztuki jajka
  • 1.5 szklanek  cukru
  • 1.5 szklanek  mąki
  • 1 szklanka  oleju
  • 1 łyżeczka  sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka  proszku do pieczenia
  • 2 sztuki rozgniecione banany
  • 5 łyżek  zmielonych orzechów włoskich
  • 1 łyżeczka  aromatu waniliowego
    Dodatkowo
  • garść rodzynek
  • lukier

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka utrzyj z cukrem. Przesiej do nich mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Dodaj rozgniecione banany, olej i aromat waniliowy. Zmiksuj wszystko na gładką masę.
  2. Rodzynki zalej wrzątkiem, by zmiękły. Następnie odcedź je, obsyp mąką i dodaj do masy razem ze zmielonymi orzechami. Wymieszaj.
  3. Ciasto przełóż do foremki na babkę. Piecz 45 minut w temperaturze 175 st. C. Po wyjęciu z piekarnika przestudź i polukruj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE