Dzisiaj jest: Sobota, 21.07.2018 Imieniny: Daniela i Andrzeja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Bananowe


07.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 3 sztuki banany
  • 3 sztuki jaja
  • 1.5 szklanek  mąki
  • 1/3 szklanki  kaszy manny
  • 1 łyżeczka  proszku do pieczenia
  • 1/3 szklanki  oleju roślinnego
  • 2 dag  masła
  • 1 szklanka  cukru

Sposób przyrządzania:

  1. Obrane i pokrojone na mniejsze kawałki banany zmiksować z dodatkiem cukru i jaj na gładką, puszystą masę. Wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, kaszą manną, miksować jeszcze minutę.
  2. Wlać olej i mieszać,aż połączy się z ciastem. Piec w temp. ok 180 st. w wysmarowanej blasze masłem i wysypaną tartą bułką. Ciasto można też podzielić na następny dzień po upieczeniu na dwie części i jedną posmarować dżemem i połączyć w warstwowiec.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE