Dzisiaj jest: Niedziela, 15.12.2019 Imieniny: Celiny i Waleriana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Belgijskie gofry


07.07.2012
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

belgijska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 12 dag  gęstej śmietany tortowej
  • 25 dag  mąki
  • 25 dag  masła
  • 6 sztuk jajek
  • 1/2 łyżeczki  soli
  • 10 dag  cukru pudru
  • 1 sztuka cukier waniliowy

Sposób przyrządzania:

    Utrzyj masło mikserem na puszysty krem. Jajka ubij w kąpieli wodnej, dodawaj do masła na przemian z przesianą mąką. Połącz ze śmietaną tortową, posól, dokładnie wymieszaj. Z ciasta piecz gofry w rozgrzanej i natłuszczonej gofrownicy. Jeszcze gorące posypuj cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

    Producent: Victoria Cymes


    Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

    Bruce Fife

    Wydawnictwo: Vital


    Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE