Dzisiaj jest: Wtorek, 21.05.2019 Imieniny: Wiktora i Tymoteusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5844

Belgijskie naleśniki z konfiturą


07.07.2012
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

belgijska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 25 dag  mąki
  • 2 sztuki jajka
  • 2 szklanki  mleka
  • 1/2 sztuki torebki cukru waniliowego
  • 5 dag  masła
  • 1 sztuka kieliszek koniaku lub innego aromatycznego alkoholu
  • skórka słoniny do smarowania patelni
  • konfitura morelowa i mielone migdały

Sposób przyrządzania:

    Przesiej mąkę, utrzyj ją z jajkami, mlekiem i cukrem waniliowym. Wymieszaj ze stopionym i przestudzonym masłem, wlej koniak, odstaw na godzinę do napęcznienia. Rozgrzej patelnię, posmaruj ją skórką słoniny, kolejno smaż cieniutkie naleśniki. Zwijaj w rulony, podawaj z konfiturą morelową i płatkami migdałowymi.



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

    Producent: Victoria Cymes


    Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto

    Izabella Wentz

    Wydawnictwo: Otwarte


    Przepisy i plany żywieniowe, które pozwolą ci odzyskać kontrolę nad zdrowiem tarczycy. Autoimmunologiczna choroba tarczycy może być efektem infekcji, niedoboru składników odżywczych i jedze

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE