Dzisiaj jest: Piątek, 22.06.2018 Imieniny: Pauliny i Flawiusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Belgijskie naleśniki z konfiturą


07.07.2012
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

belgijska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 25 dag  mąki
  • 2 sztuki jajka
  • 2 szklanki  mleka
  • 1/2 sztuki torebki cukru waniliowego
  • 5 dag  masła
  • 1 sztuka kieliszek koniaku lub innego aromatycznego alkoholu
  • skórka słoniny do smarowania patelni
  • konfitura morelowa i mielone migdały

Sposób przyrządzania:

    Przesiej mąkę, utrzyj ją z jajkami, mlekiem i cukrem waniliowym. Wymieszaj ze stopionym i przestudzonym masłem, wlej koniak, odstaw na godzinę do napęcznienia. Rozgrzej patelnię, posmaruj ją skórką słoniny, kolejno smaż cieniutkie naleśniki. Zwijaj w rulony, podawaj z konfiturą morelową i płatkami migdałowymi.



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Bio żurawina Bio żurawina

    Producent: Bakalland


    Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Dieta raw food Dieta raw food

    Karolina i Maciej Szaciłło

    Wydawnictwo: Zwierciadło


    Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE