Dzisiaj jest: Piątek, 22.09.2017 Imieniny: Tomasza i Maurycego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Biszkopt z brzoskwiniami


14.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 15 osób


Składniki

  • 1.5 szklanek  mąki pszennej
  • 6 sztuk jajek
  • 3/4 szklanki  cukru pudru
  • 1 łyżeczka  proszku do pieczenia
  • bułka tarta
  • 1 sztuka puszka brzoskwiń w syropie
  • 1 sztuka słoiczek konfitur
  • cukier puder do posypania
  • 1 łyżka  margaryny do wysmarowania blachy

Sposób przyrządzania:

  1. Brzoskwinie wyjmij z zalewy, osusz na papierowym ręczniku.
  2. Żółtka utrzyj z cukrem. Białka ubij na sztywną pianę. Żółtka wymieszaj z mąką i pianą.
  3. Formę wysmaruj margaryną, obsyp bułką tartą. Ciasto przełóż na blachę, wyrównaj powierzchnię, ułóż połówki brzoskwiń.
  4. Piecz 40 minut w temperaturze 180 st. C.
  5. Upieczone ciasto posyp cukrem pudrem i udekoruj konfiturami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE