Dzisiaj jest: Środa, 16.08.2017 Imieniny: Rocha i Joachima



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5775

Budyniowe muffinki


20.05.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

angielska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 12 osób


Składniki

  • 250 g  mąki
  • 2 sztuki budynie waniliowe z cukrem
  • 2.5 łyżeczki  proszku do pieczenia
  • 1 szczypta  soli
  • 2 sztuki jajka
  • 125 g  masła
  • 700 ml  mleka
  • 50 g  cukru

Sposób przyrządzania:

  1. Ugotuj budynie waniliowe z cukrem, używając 700 ml mleka, następnie ostudź.
  2. Masło rozpuść i ostudź.
  3. W jednej misce połącz jajka, masło i 1/2 budyniu, a w drugiej mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól. Wymieszaj wszystko razem.
  4. Wlej ciasto do foremek, na środku każdej zrób kleks z reszty budyniu.
  5. Piecz 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

mucha

Posty : 10

Przepisy: 33


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakim zimnym napojem najlepiej gasisz pragnienie w czasie letnich upałów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE