Dzisiaj jest: Środa, 20.09.2017 Imieniny: Filipiny i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Cantucci


10.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • 250 g  mąki
  • 2 sztuki jajka
  • 1 szklanka  cukru
  • 1 opakowanie  cukru wanilinowego
  • 1 łyżeczka  proszku do pieczenia
  • 2 łyżki  masła
  • kilka kropel aromatu cytrynowego, bądź pomarańczowego
  • skórka otarta z jednej cytryny
  • 200 g  migdałów

Sposób przyrządzania:

  1. Migdały zalej wrzącą wodą i przykryj. Przygotuj ciato. Do miski wsyp 250 g mąki, łyżeczkę proszku do pieczenia i całe opakowanie cukru wanilinowego. Dodaj również dwie łyżki masła, dwa jajka, aromat, skórkę oraz przecedzone i obrane ze skórki migdały. Dokładnie zagnieć ciasto. Gdy masa będzie gotowa, wstaw ją do lodówki na pół godziny
  2. Po wyjęciu ciasta z lodówki podziel je i uformuj na wałki o średnicy 4 cm. Gotowe wałki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Blachę wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piecz przez 15 minut
  3. Gdy wałki ciasta ostygną pokrój je na kawałki szerkości 1.5 centymetra. Ciasto jednak nie jest jeszcze gotowe do jedzenia. Wstaw je ponownie na 15 minut do piekarniku rozgrzanego do 200 stopni
  4. Gotowe ciasteczka we Włoszech są najlepszym dodatkiem do kawy. Ciastka można maczać w gorącym naparze
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Leela

Posty : 0

Przepisy: 6


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE