Dzisiaj jest: Poniedziałek, 23.07.2018 Imieniny: Bogny i Apolinarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Ciasteczka marchewkowe z dżemem


01.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 8 - 12 osób


Składniki

  • 40 dag  mąki
  • 1 kostka  masła
  • 15 dag  drobno startej marchwi
  • 1 sztuka płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki  cukru pudru
  • ulubiony dżem

Sposób przyrządzania:

  1. Przesianą mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i posiekaj z masłem. Dodaj marchew, cukier puder i zagnieć ciasto.
  2. Rozwałkuj ciasto na grubość 0,5 cm i szklanką wytnij kółka. W połowie ciasteczek wytnij środki.
  3. Składaj parami oba rodzaje krążków, przekładając je dżemem.
  4. Ułóż ciasteczka na blasze i piecz około 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE