Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2019 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5843

Ciasteczka marchewkowe z dżemem


01.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 8 - 12 osób


Składniki

  • 40 dag  mąki
  • 1 kostka  masła
  • 15 dag  drobno startej marchwi
  • 1 sztuka płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki  cukru pudru
  • ulubiony dżem

Sposób przyrządzania:

  1. Przesianą mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i posiekaj z masłem. Dodaj marchew, cukier puder i zagnieć ciasto.
  2. Rozwałkuj ciasto na grubość 0,5 cm i szklanką wytnij kółka. W połowie ciasteczek wytnij środki.
  3. Składaj parami oba rodzaje krążków, przekładając je dżemem.
  4. Ułóż ciasteczka na blasze i piecz około 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE