Dzisiaj jest: Poniedziałek, 23.07.2018 Imieniny: Bogny i Apolinarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Ciasto 3 BIT


02.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 8 - 10 osób


Składniki

    Kruche ciasto
  • 4 szklanki  mąki pszennej
  • 4 sztuki żółtka
  • 1 kostka  margaryny
  • 4 łyżki  miodu
  • 1 łyżka  sody oczyszczonej
  • 1 szklanka  cukru
    Krem
  • 2 opakowania  budyniu waniliowego
  • 500 ml  mleka 3,2%
  • 1 opakowanie  galaretki cytrynowej
  • 1 kostka  margaryny
    Dodatkowo
  • 1 sztuka puszka masy krówkowej (kajmak)
  • starte orzechy

Sposób przyrządzania:

  1. Kruche ciasto: Do miski wrzuć mąkę, sodę, cukier, żółtka, margarynę, miód i zagnieć ciasto. Podziel je na 3 części i piecz kolejno w temperaturze 180 st. C przez 10-15 minut.
  2. Krem: Budynie ugotuj na mleku i dodaj do nich galaretkę w proszku. Odstaw do ostygnięcia. Następnie utrzyj z margaryną.
  3. Placek ciasta posmaruj 3/4 masy krówkowej. Następnie połóż na to kolejny placek i wyłóż na niego krem. Przykryj ostatnim plackiem, posmaruj go resztą masy krówkowej i posyp startymi orzechami. Wstaw do lodówki, by krem zastygł.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE