Dzisiaj jest: Wtorek, 25.06.2019 Imieniny: Łucji i Wilhelma



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5845

Ciasto 3 BIT


02.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 8 - 10 osób


Składniki

    Kruche ciasto
  • 4 szklanki  mąki pszennej
  • 4 sztuki żółtka
  • 1 kostka  margaryny
  • 4 łyżki  miodu
  • 1 łyżka  sody oczyszczonej
  • 1 szklanka  cukru
    Krem
  • 2 opakowania  budyniu waniliowego
  • 500 ml  mleka 3,2%
  • 1 opakowanie  galaretki cytrynowej
  • 1 kostka  margaryny
    Dodatkowo
  • 1 sztuka puszka masy krówkowej (kajmak)
  • starte orzechy

Sposób przyrządzania:

  1. Kruche ciasto: Do miski wrzuć mąkę, sodę, cukier, żółtka, margarynę, miód i zagnieć ciasto. Podziel je na 3 części i piecz kolejno w temperaturze 180 st. C przez 10-15 minut.
  2. Krem: Budynie ugotuj na mleku i dodaj do nich galaretkę w proszku. Odstaw do ostygnięcia. Następnie utrzyj z margaryną.
  3. Placek ciasta posmaruj 3/4 masy krówkowej. Następnie połóż na to kolejny placek i wyłóż na niego krem. Przykryj ostatnim plackiem, posmaruj go resztą masy krówkowej i posyp startymi orzechami. Wstaw do lodówki, by krem zastygł.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto

Izabella Wentz

Wydawnictwo: Otwarte


Przepisy i plany żywieniowe, które pozwolą ci odzyskać kontrolę nad zdrowiem tarczycy. Autoimmunologiczna choroba tarczycy może być efektem infekcji, niedoboru składników odżywczych i jedze

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE