Dzisiaj jest: Piątek, 22.06.2018 Imieniny: Pauliny i Flawiusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Ciasto bananowe


20.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 15 osób


Składniki

  • 2 opakowania  galaretki cytrynowej
  • 1 opakowanie  galaretki bananowej
  • 6 sztuk dojrzałych bananów
  • 15 dag  masła
  • 30 dag  cukru
  • 1 sztuka żółtko
  • 25-30 dag  herbatników

Sposób przyrządzania:

  1. Galaretki cytrynowe rozrób w 1/2 ilości wrzątku podanego na opakowaniu. Odstaw.
  2. 4 banany obierz i rozgnieć widelcem. Masło utrzyj z cukrem i żółtkiem na puch. Wymieszaj z rozgniecionymi bananami i wystudzonymi galaretkami cytrynowymi.
  3. Tortownicę o średnicy 26 cm wyłóż folią. Na dno pokrusz herbatniki. Następnie wyłóż masę bananową. Włóż do lodówki, żeby ciasto stężało.
  4. Galaretkę bananową rozpuść w 1/2 ilości gorącej wody podanej na opakowaniu. Pozostałe 2 banany obierz, pokrój w plastry i ułóż je na wierzchu ciasta. Zalej tężejącą galaretką bananową.
  5. Ponownie wstaw ciasto do lodówki, aby galaretka stężała.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE