Dzisiaj jest: Sobota, 23.09.2017 Imieniny: Tekli i Bogusława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5777

Ciasto bananowe


20.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 15 osób


Składniki

  • 2 opakowania  galaretki cytrynowej
  • 1 opakowanie  galaretki bananowej
  • 6 sztuk dojrzałych bananów
  • 15 dag  masła
  • 30 dag  cukru
  • 1 sztuka żółtko
  • 25-30 dag  herbatników

Sposób przyrządzania:

  1. Galaretki cytrynowe rozrób w 1/2 ilości wrzątku podanego na opakowaniu. Odstaw.
  2. 4 banany obierz i rozgnieć widelcem. Masło utrzyj z cukrem i żółtkiem na puch. Wymieszaj z rozgniecionymi bananami i wystudzonymi galaretkami cytrynowymi.
  3. Tortownicę o średnicy 26 cm wyłóż folią. Na dno pokrusz herbatniki. Następnie wyłóż masę bananową. Włóż do lodówki, żeby ciasto stężało.
  4. Galaretkę bananową rozpuść w 1/2 ilości gorącej wody podanej na opakowaniu. Pozostałe 2 banany obierz, pokrój w plastry i ułóż je na wierzchu ciasta. Zalej tężejącą galaretką bananową.
  5. Ponownie wstaw ciasto do lodówki, aby galaretka stężała.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE