Dzisiaj jest: Niedziela, 24.09.2017 Imieniny: Gerarda i Teodora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5777

Ciasto czekoladowe


01.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 12 osób


Składniki

  • 4 szklanki  mąki
  • 350 g  cukru
  • 1 sztuka cukier wanilinowy
  • 2 sztuki płaskie łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 sztuka płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 sztuki czubate łyżki ciemnego kakao
  • 500 ml  mleka
  • 2 sztuki jajka
  • 1/2 szklanki  oleju
  • 1 sztuka słoik dżemu
  • 1 opakowanie  polewy czekoladowej

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę wsyp do miski. Dodaj cukier, cukier wanilinowy, sodę, proszek do pieczenia i kakao. Wymieszaj wszystko drewnianą łyżką. Następnie dodaj mleko, jajka, olej i dżem. Mieszaj do uzyskania jednolitej masy.
  2. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i wylej na nią ciasto. Piecz 40-45 minut w temperaturze 180 st. C.
  3. Ostudzone ciasto możesz polać polewą czekoladową, przygotowaną według przepisu na opakowaniu.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE