Dzisiaj jest: Niedziela, 29.03.2020 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Ciasto czekoladowe


01.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 12 osób


Składniki

  • 4 szklanki  mąki
  • 350 g  cukru
  • 1 sztuka cukier wanilinowy
  • 2 sztuki płaskie łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 sztuka płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 sztuki czubate łyżki ciemnego kakao
  • 500 ml  mleka
  • 2 sztuki jajka
  • 1/2 szklanki  oleju
  • 1 sztuka słoik dżemu
  • 1 opakowanie  polewy czekoladowej

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę wsyp do miski. Dodaj cukier, cukier wanilinowy, sodę, proszek do pieczenia i kakao. Wymieszaj wszystko drewnianą łyżką. Następnie dodaj mleko, jajka, olej i dżem. Mieszaj do uzyskania jednolitej masy.
  2. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i wylej na nią ciasto. Piecz 40-45 minut w temperaturze 180 st. C.
  3. Ostudzone ciasto możesz polać polewą czekoladową, przygotowaną według przepisu na opakowaniu.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE