Dzisiaj jest: Wtorek, 19.06.2018 Imieniny: Gerwazego i Protazego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Ciasto czekoladowe


01.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 12 osób


Składniki

  • 4 szklanki  mąki
  • 350 g  cukru
  • 1 sztuka cukier wanilinowy
  • 2 sztuki płaskie łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 sztuka płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 sztuki czubate łyżki ciemnego kakao
  • 500 ml  mleka
  • 2 sztuki jajka
  • 1/2 szklanki  oleju
  • 1 sztuka słoik dżemu
  • 1 opakowanie  polewy czekoladowej

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę wsyp do miski. Dodaj cukier, cukier wanilinowy, sodę, proszek do pieczenia i kakao. Wymieszaj wszystko drewnianą łyżką. Następnie dodaj mleko, jajka, olej i dżem. Mieszaj do uzyskania jednolitej masy.
  2. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i wylej na nią ciasto. Piecz 40-45 minut w temperaturze 180 st. C.
  3. Ostudzone ciasto możesz polać polewą czekoladową, przygotowaną według przepisu na opakowaniu.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE