Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2019 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5843

Ciasto z płatkami owsianymi


17.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 19 - 20 osób


Składniki

  • 1 kg  wydrążonych wiśni
  • 30 dag  miękkiego masła
  • 20 dag  cukru
  • 1 łyżka  cukru waniliowego
  • 4 sztuki jajka
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • 25 dag  drobnych płatków owsianych
  • 20 dag  mąki pszennej razowej
  • 1 łyżeczka  proszku do pieczenia
  • 20 ml  rumu
  • 2 łyżki  grubych płatków owsianych
  • 5 dag  wiórków kokosowych

Sposób przyrządzania:

  1. Masło włóż do miski. Dosyp cukier, cukier waniliowy i utrzyj. Następnie, ciągle ucierając, dodaj jajka i skórkę cytrynową.
  2. Drobne płatki owsiane wymieszaj z mąką i proszkiem do pieczenia. Dodawaj je stopniowo razem z rumem do ucieranej masy.
  3. Wiśnie umyj i osusz.
  4. Blachę wysmaruj masłem i wylej na nią utarte ciasto. Na wierzchu ułóż wiśnie.
  5. Grube płatki owsiane wymieszaj z wiórkami kokosowymi. Tak przygotowaną mieszanką posyp wiśnie.
  6. Piekarnik nagrzej do 200 st. C i zapiekaj w nim ciasto przez 35-40 minut.
  7. Ciasto pokrój póki jest jeszcze ciepłe przy pomocy zanurzonego w zimnej wodzie noża.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE