Dzisiaj jest: Wtorek, 19.09.2017 Imieniny: Januarego i Konstancji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Ciasto z serem


19.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 15 osób


Składniki

    Ciasto drożdżowe
  • 3 szklanki  mąki pszennej
  • 40 g  drożdży
  • 8 łyżek  cukru
  • 1 szklanka  mleka
  • 100 g  miękkiego masła
  • 1 szczypta  soli
    Masa serowa
  • 300 g  tłustego twarogu
  • 7 sztuk jajek
  • 125 g  miękkiego masła
  • 8 łyżek  cukru
  • 2 łyżki  cukru wanilinowego
  • 5 łyżek  mąki ziemniaczanej
  • 150 g  rodzynek
  • 50 g  płatków migdałowych
  • skórka starta z 1 cytryny
    Dodatkowo
  • 50 g  płatków migdałowych
  • papier do pieczenia

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto drożdżowe: Drożdże rozkrusz do miseczki, dodaj trochę cukru, mąki i mleka. Wymieszaj, przykryj i odstaw na 15 minut do wyrośnięcia. Mąkę przesiej do miski. Dodaj cukier, letnie mleko, sól, miękkie masło i wyrośnięte drożdże. Wszystko dokładnie zagnieć.
  2. Masa serowa: Masło utrzyj z cukrem i cukrem wanilinowym. Ciągle ucierając stopniowo dodawaj żółtka, ser i mąkę. Rodzynki sparz i osusz. Do masy serowej dodaj płatki migdałowe, rodzynki, skórkę z cytryny i ubitą na sztywno pianę z białek.
  3. Ciasto z serem: Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkuj i ułóż w blasze. Masę serową rozprowadź równomiernie na cieście i posyp płatkami migdałowymi. Piecz 45 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE