Dzisiaj jest: Niedziela, 23.02.2020 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Coco Jambo z sosem owocowym


07.07.2012
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

afrykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 osób


Składniki

    Ciasto
  • 1 sztuka jajko
  • 1 szklanka  mleka
  • 1 łyżeczka  cukru waniliowego
  • 3 łyżki  cukru pudru
  • mąka
  • masło do smażenia
    Sos
  • 1/2 szklanki  soku z pomarańczy
  • 2 sztuki połówki brzoskwini z puszki
  • 2 sztuki krążki ananasa z puszki
  • 1 łyżeczka  mąki ziemniaczanej
    Oraz
  • 2 sztuki gałki lodów waniliowych na osobę
  • starta czekolada do posypania
  • bita śmietana do dekoracji

Sposób przyrządzania:

    Zrób ciasto: utrzyj jajko z mlekiem, cukrem pudrem i cukrem waniliowym (możesz dodać szczyptę soli) i taką ilością mąki, aby powstało ciasto o konsystencji śmietany. Zrób sos: sok pomarańczowy zagotuj z pokrojonymi owocami, wlej mąkę rozprowadzoną w odrobinie wody, jeszcze raz zagotuj, mieszając. Z ciasta usmaż naleśniki. Na talerzykach ułóż lody, przykryj je gorącymi naleśnikami, polej sosem. Posyp czekoladą, udekoruj bitą śmietaną.



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

    Producent: Victoria Cymes


    Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

    Bruce Fife

    Wydawnictwo: Vital


    Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE