Dzisiaj jest: Środa, 20.09.2017 Imieniny: Filipiny i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Czekoladki pomarańczowe


17.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 20 osób


Składniki

  • 100 g  białej czekolady
    Masa
  • 150 g  czekolady deserowej o smaku pomarańczowym
  • 150 ml  smietanki kremówki
  • 2 łyżki  cukru pudru

Sposób przyrządzania:

  1. Blachę do pieczenia wyłozyc pergaminem. Połamać czekolade na kawałki, wsypać do miski umieszczonej na rondlu z gorącą wodą i roztopić. Łyżeczką lub pędzelkiem rozprowadzić po ściankach i dnie 20 papierowych foremek. Foremki ułożyć do góry dnem na przygotowanej blasze i pozostawić do zastygnięcia.
  2. Gdy stwardnieją, delikatnie sciągnąć papierowe foremki.
  3. Aby przygotowac masę, należy roztopic czekoladę o smaku pomarańczowym i przelać do miski. Dodać śmietanę i cukier puder, utrzeć na gładką masę. Schładzać, cały czas mieszając, aż zacznie tężeć.
  4. Przełozyć do woreczka do dekorowania z nakładką w kształcie gwiazdki i wyciskać masę do czekoladowych babeczek. Schłodzić przed podaniem.
  5. PROPOZYCJA: Do masy można dolać 1 łyżkę likieru pomarańczowego.
  6. RADY: Jeśli czekoladowe babeczki są nierówne, należy włożyć dwie foremki papierowe jedna w drugą, tworząc sztywniejsze ścianki. Jednorazowe foremki z folii aluminiowej są sztywniejsze, więc warto z nich korzystać. Należy korzystać z jak najmniejszych papierowych foremek.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

arus151

Posty : 0

Przepisy: 50


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE