Dzisiaj jest: Sobota, 21.10.2017 Imieniny: Urszuli i Hilarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Deser makowy z musem brzoskwiniowym


11.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka puszka (425ml) brzoskwiń
  • 40 dag  chudego białego sera
  • 5 dag  mielonego maku
  • 100 g  śmietany kremówki
  • 2 sztuki żółtka
  • 2 sztuki kopiaste łyżki cukru
  • listki melisy

Sposób przyrządzania:

  1. Żółtka ubijaj z cukrem do czasu, aż cukier się rozpuści. Twaróg utrzyj z makiem na gładką masę. Śmietanę ubij na sztywno i dodaj do masy makowo-twarogowej. Połącz z ubitymi żółtkami i wymieszaj.
  2. Brzoskwinie odsącz z zalewy, zmiksuj na mus. Odłóż 8 łyżek masy do udekorowania deseru.
  3. 1/3 masy makowo-twarogowej rozłóż do pucharków. Polej musem z brzoskwiń. Połóż kolejną warstwę twarożku i przykryj ją musem. Kontynuuj przekładanie do wyczerpania składników.
  4. Przed podaniem udekoruj pozostawionymi 8 łyżkami musu wyciśniętymi przez szprycę.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE